Oude beelden Baakse kermis online

BAAK - De 'natering' (nazit) van de Baakse kermis, op 14 oktober vorig jaar, heeft een leuk initiatief opgeleverd. Binnenkort zijn op internet oude beelden van de kermis te bekijken.

Het idee kwam in de rondvraag van Werner Willemsen: het verzamelen van alle filmpjes die er zijn van de tientallen jaren van Baakse kermis en optocht. Het was zijn bedoeling om deze beelden gefaseerd aan te bieden via YouTube. Iedereen kan dan de filmpjes zien en zelf bepalen waar en wanneer men de filmpjes wil gaan kijken.

Er is de laatste maanden contact geweest tussen Ron Brink van de KOS, Werner Willemsen namens MooiBaak en Gerard Hebben om te kijken of er een inventarisatie gemaakt kon worden. Gerard Hebben filmt zelf al tientallen jaren, en er zijn nog meer mensen die dat hebben gedaan en nu nog doen. Nu al is meer dan veertig uur aan materiaal bekend.

De eerste videoband die nu wordt omgezet naar een digitaal bestand is die van 100 jaar kermis (gemaakt in 2002 door Gerard Hebben). De film bevat veel leuke en oude beelden. Zodra deze beschikbaar is, zal dit bekend worden gemaakt op de facebook-pagina van de KOS en MooiBaak.

Wie nog oude beelden heeft of iemand kent die 8 mm, VHS /Video 2000 videobanden of digitale bestanden (dvd's ) van de kermis in bezit heeft kan zich melden via mail.


secretariaat@baaksekermis.nl

info@MooiBaak.nl