Oud ijzeractie St. Jan

KEIJENBORG - Het Schuttersgilde St. Jan houdt ook dit jaar weer een oud ijzeractie ten behoeve van de aanschaf en het onderhoud van instrumenten en uniformen. Inmiddels is er een oud-ijzercontainer geplaatst op het kermisterrein in Keijenborg waarin diverse oude metalen kunnen worden gedeponeerd.

Het brengen van oud ijzer kan tot en met 31 juli, mits de container niet eerder vol is. Wie niet in staat is het oud ijzer te komen brengen, kunnen desgewenst kleine hoeveelheden worden opgehaald. Voor vragen neemt men contact opnemen met Ernest te Stroet. Gelieve de container alleen te gebruiken waarvoor hij bedoeld is. Wat niet in de container mag zijn autobanden, televisies, computerbeeldschermen, koelkasten, diepvriezers, hout en kunststof. Wat wel in de container mag is ijzer, aluminium, koper, lood, messing, zink, roestvrij staal, stroomkabels, elektromotoren, radiatoren, waterkranen, computerkasten, fietsen, accu's.


0575-462130

ebstroet@gmail.com


Stichting Hulp Haïti heeft hulp nodig in Haïti

HENGELO - De Diaconie Protestantse Kerk Hengelo steunt al jaren een project in Haïti, voornamelijk met gelden vanuit de collectes en met extra giften. Maar geld alleen is niet voldoende, want er is ook behoefte aan helpende handen in Haïti zelf. Daarover vindt zaterdag 1 september een informatiedag plaats in Driel. Initiatiefnemer van de Stichting Hulp Haiti, Rob Hulshuizen, komt dan over naar Nederland omt zelf informatie en uitleg te geven.

Er is op verschillende vlakken behoefte aan hulp in Haïti. Zo zijn er monteurs, technische mensen voor water en elektra en tegelzetters nodig, maar ook medici en onderwijzer(es). Dus wie graag iets voor een ander wil betekenen, daar iets op wil bouwen en ervaring wil opdoen in het buitenland is van harte welkom. Meer informatie is te vinden op de website of via contact met Rob van de Harst, secretaris van Stichting Hulp Haïti, via info@hulp-haiti.nl of 026 - 4743541. Voor algemene informatie kan men contact opnemen met Mimi Garrits 0575-463568, namens de Diaconie Hengelo Gld.


www.hulp-haiti.nl


Rens (11) loopt 120 kilometer voor Hulphond

HENGELO - Rens Kafoe uit Hengelo Gld gaat komende week meedoen met de Nijmeegse Vierdaagse. Hij is natuurlijk niet de enige, maar met zijn elf jaar wel een van de jongste deelnemers. En, niet te vergeten, hij loopt daarbij ook nog voor een goed doel. Hieronder zijn oproep.

"Ik ben Rens Kafoe en ben 11 jaar oud. Dit jaar mag ik als een van de jongste deelnemers meelopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Ik ga daar vier dagen dertig kilometer per dag wandelen en daarmee wil ik geld inzamelen voor Stichting Hulphond. Flip, de mascotte van Hulphond, gaat daarom mee op mijn rugzak tijdens het wandelen. Op het werk van mijn moeder (de Graafschap Dierenartsen) ben ik in contact gekomen met Stichting Hulphond Nederland. Zij leiden niet alleen honden op om mensen te helpen die in een rolstoel zitten. Ze trainen ook honden zodat ze mensen met epilepsie of PTSS kunnen helpen. Daarnaast heeft Stichting Hulphond ook nog therapiehonden, die kinderen met geestelijke en/of gedragsproblemen kunnen helpen.

Hulphonden zorgen ervoor dat mensen in een rolstoel weer veel meer dingen zelf kunnen doen. Een epilepsie-hond zorgt er voor dat mensen met die ziekte zich zekerder voelen en weer zelf naar buiten durven. Dat komt omdat de hond aan kan geven wanneer er een epileptische aanval op komst is. Ook heeft de hond geleerd om dan de medicijnen te pakken. Als de eigenaar een epileptische aanval krijgt, draait de hond hem zelfs op zijn zij! En iemand met PTSS krijgt veel steun van zijn hond. Deze hulphonden zijn getraind om het baasje wakker te maken als deze nachtmerries heeft. Ook voelt de hond wanneer het te druk wordt en neemt dan het baasje mee uit die situatie. Een hulphond doet dus heel veel goede dingen waardoor mensen een veel fijner leven hebben.

Er zouden nog veel meer hulphonden moeten komen. Een mens kan niet altijd helpen, een hulphond wel. Daarom dus mijn sponsoractie van de Nijmeegse Vierdaagse. Ik heb een officiële sponsorpagina waarop u mij kunt sponsoren."


http://tinyurl.com/lopenvoorflip


Muzikale basisvorming voor kinderen

HENGELO - Koninklijke Harmonie Concordia in Hengelo zoekt kinderen van 7 jaar of ouder die het leuk vinden om met muziek bezig te zijn. Voor hen is er de Muzikale BasisVorming (MBV). Tijdens de opleiding, die in september start, maken de kinderen kennis met allerlei vormen van muziek, zoals musiceren met hun stem, improviseren, muziek en beweging, gebruik van slag- en melodie-instrumenten (waaronder de blokfluit), het notenschrift en de ontwikkeling van het muzikaal gehoor. Na het volgen van de MBV-opleiding hebben zij een uitstekende basis om een instrument te gaan bespelen. De contributie bedraagt 110 euro per jaar. Proefles, vragen of aanmelden? Neem contact op met Jaike Janssen-Bosman, via jaikebosman@hotmail.com.


www.concordia-hengelo.nl