Danswedstrijd hoort bij de Dokkie Disco in Steenderen. Foto: Marjan Lijftogt
Danswedstrijd hoort bij de Dokkie Disco in Steenderen. Foto: Marjan Lijftogt

Zonovergoten zwemvierdaagse

STEENDEREN - Veel mooier kan een zwemvierdaagse niet worden. Vijf dagen blauwe lucht en een heerlijke zon. Veel deelnemers, activiteiten, toeschouwers en hulp van alle vrijwilligers. De Dokkie Disco sloot de week af.

Zwemvierdaagse
Op de eerste twee avonden van de zwemvierdaagse stond een zeskamp-competitie op het programma met grote aquabubbels, buikschuiven, spijkerbroek hangen, kersenpit spugen, watervolleybal, frisbee gooien, flesjesvoetbal en nog veel meer. Donderdagavond gaf de selectie van dans- en gymvereniging DOG Baak een spectaculaire show en vrijdag was Stan Drouen er met zijn pittige bootcamp-parcours.
Er werd natuurlijk ook gezwommen. Voor de 58ste keer kwam Harry Vrogten uit Hengelo Gld. een zwemvierdaagse mee zwemmen, dit keer met zijn kleinzoon. Het zwembad is trots dat er van die 58 zwemvierdaagses heel wat zijn gezwommen in Steenderen. Hij is de enige persoon in Nederland die al zo vaak deelnam aan een zwemvierdaagse. Tot ieders verbazing dook hij met een sierlijke duik het water in bij de start, geweldig.

De prijswinnaars:
Zeskamp dinsdag: Ruben Vredegoor (t/m 9 jaar) en Lex Wesselink (10-14 jaar). Zeskamp woensdag: Linda Vroegindewey (t/m 9 jaar) en Ali Abdullah (10-14 jaar). Bootcamp vrijdag: Guus Sellemeyer (t/m 9 jaar): en Robbin Weijenberg (10-14 jaar). Aanmoedigingsprijs voor de bootcamp: Finn Lestrade: drinkbeker SD Outdoor Training. En het raadspel: 184 noten in de glazen pot, Cees had 183 op het briefje geschreven en was daarmee de winnaar.

Dokkie Disco
Zaterdagavond werd de feestweek afgesloten met een drukbezochte Dokkie Disco. In het zwembad feestende kinderen die ook een dansje maakten en op het terras volwassenen die het zeker net zo goed naar hun zin hadden in de heerlijke avondzon. Het Rad van Fortuin met de hilarische presentators Hans en Marion maakten er helemaal een feestje van. Een geweldige afsluiting van een zeer geslaagde week. Het zwembad is zeer dankbaar voor al die vrijwilligers die hard gewerkt hebben voor een mooi zwemfeest. Foto's zijn te vinden op de site.


www.zwembadsteenderen.nl