Hoe wordt live radio gemaakt

ZELHEM - Radio Ideaal wordt wel 'het gezelligste radiostation van de Achterhoek' genoemd. Tijdens de Zelhemse Zomerfeesten op zaterdag 7 juli komen de programma's van Radio Ideaal vanaf het Stationsplein in Zelhem. Van 10.00 uur tot 20.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen. Op zaterdag 21 juli is de studio aan de Stationsstraat 32a in Zelhem open voor publiek tussen 11.00 uur en 20.00 uur. Ook dan kunnen belangstellenden komen kijken hoe live radio wordt gemaakt. Wie komt de redactie versterken? Of komt presenteren? Bij Radio Ideaal werken zo'n 55 medewerkers op vrijwillige basis. Er is nog plek om deze redactie te komen versterken. Ook zoekt Radio Ideaal nog presentatoren voor haar nieuws- en sportprogramma's. Enthousiasme is belangrijker dan ervaring. De minimumleeftijd is 16 jaar en goede beheersing van de Nederlandse taal is een pre. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Joke Berendsen via secretariaat@radioideaal.nl.


Tuinfeest met braderie

WICHMOND - Zaterdag 7 juli wordt bij de Protestantse Kerk in Wichmond voor de derde keer een tuinfeest met braderie georganiseerd. Deze vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur aan de Dorpsstraat. Er zijn diverse kraampjes waar tal van zaken te koop worden aangeboden en exposities van lokale schilders. De toegang is gratis. Die dag worden leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, kan men een gokje wagen bij het Rad van Avontuur of onder het genot van een hapje en een drankje luisteren naar optredens van de muziekgroep Com Cobre en de koren Akapella en Reborn. Daarnaast zal dit jaar opnieuw de bakwedstrijd 'Heel Wichmond Vierakker Bakt' worden gehouden. De baksels met recept kunnen voor 13.30 uur gebracht worden en zullen vanaf 14.00 uur beoordeeld worden. De beoordeling gebeurt door een wedstrijdjury en een publieksjury. Aan de publieksjury kan iedereen deelnemen, dus wie niet van bakken houdt kan komen proeven!


Poppen in de bibliotheek

HENGELO - De maand juli exposeert Annelies Stijnman-van Dasselaar haar verzameling poppen in de vitrines van Bibliotheek Hengelo Gld. Het verzamelen ervan ging eigenlijk vanzelf. Iedere keer als zij met vakantie was nam Annelies een klederdrachtpoppetje mee. Een aantal jaren geleden kwam zij regelmatig in Engeland. In Windsor bevond zich tegenover het kasteel een winkel die poppen verkocht van Hendrik VIII, zijn vrouwen en familie. Deze periode uit de Engelse geschiedenis boeide Annelies zeer; zij had al verscheidene boeken over deze 'Blauwbaard' gelezen. Elk jaar nam zij er weer een paar mee. Het uiterlijk van Hendrik en zijn kleding is exact nagemaakt van een schilderij uit die tijd. Deze poppen zijn het pronkstuk uit haar verzameling. Op het bij de expositie behorende affiche is Hendrik te zien, tezamen met enkele familieleden. In de vitrines zijn de vrouwen opgesteld in volgorde van hun huwelijk.


bibliotheekwestachterhoek.nl