Doe mee en test spreekwoorden en gezegden

TOLDIJK - In ieders schoolperiode, of het nu basisschool, voortgezet, hbo of universiteit is (geweest), zijn bij de taal- of Nederlandse lessen spreekwoorden en gezegden aan bod gekomen. Tijdens de optocht van het Toldieks Feest op vrijdag 6 juli kan ieders kennis getest worden door mee te doen aan een prijsvraag.

In het programmaboekje staan al een aantal spreekwoorden en gezegden genoemd. Wie kent de ontbrekende die tijdens de optocht uitgebeeld zijn? Vul het antwoordformulier in dat in het programmaboekje staat, lever deze in bij een van de personen van de betreffende wagen en maak kans op een toepasselijk prijzenpakket. De winnaar ontvangt bericht thuis.


Rikie Radstake exposeert in de bibliotheek

HENGELO – De hele maand juli zij schilderijen van Rikie Radstake uit Lochem te bekijken in de bibliotheek van Hengelo Gld.

In 2004 is Rikie gaan schilderen; zij heeft hiervoor les van Annelies Wolma en Bertje van Delden in Tonden. Rikie werkt met acrylverf en schildert het liefst op grotere doeken, van bijvoorbeeld 100 bij 100 of 70 bij 100. Met het paletmes ontstaat er vervolgens een kleurrijk, vaak abstract schilderij. Zij reageert spontaan, zonder vooraf een idee te hebben. Het resultaat is daardoor meestal verrassend. Zij beschildert daarnaast poppen en torso's. Kijk voor de openingstijden van de bibliotheek op de website.


rikieradstake@gmail.com

www.bibliotheekwestachterhoek.nl