De opbrengst ging naar de mensen van Puur Natuur van de Stichting Philadelphia in Hengelo. Foto:PR
De opbrengst ging naar de mensen van Puur Natuur van de Stichting Philadelphia in Hengelo. Foto:PR

Opbrengst tiende oecumenische
motortoer naar Puur Natuur

HENGELO - Op tweede Pinksterdag vond de oecumenische motortocht plaats vanuit de gezamenlijke kerken van Hengelo. De organisatie zorgt elk jaar dat het inschrijfgeld dat de deelnemers betalen (na aftrek van onkosten) naar een bepaald doel gaat. Dit jaar was dit wederom Puur Natuur van de Stichting Philadelphia in Hengelo.

Voor het tiende achtereenvolgende jaar vond deze motortocht plaats en dit werd gevierd met koffie en gebak. De rit ging dit keer door het Twentse platteland achter landgoed Twickel langs en een stukje door Duitsland. Eerst naar Gramsbergen, waar een allervriendelijkst kostersechtpaar de deelnemers rondleidde door de kerk en het pittoreske centrum. Vervolgens via Hardenberg, langs Beerze en Ommen met het zicht op landgoed en kasteel Vilsteren, door de bossen van Dalfsen en over de Holterberg weer naar de Achterhoek.

Op 19 juni werd het overgebleven bedrag aangeboden door Jaap van Gijssel, Chris Peelen en Gerry Spekkink. En het geld had al een mooie bestemming gekregen. Vol trots werd de aangeschafte plotter getoond, waarmee de mensen stickers kunnen maken voor allerlei doeleinden. Ook dit keer werd er weer een foto gemaakt en mochten een aantal cliƫnten van Puur Natuur zich even 'motormuis' noemen.