Winst voor Performance Racing rijder Ilja Caljouw in Terlicko. Foto: Henk Teerink
Winst voor Performance Racing rijder Ilja Caljouw in Terlicko. Foto: Henk Teerink

Winst voor het Performance Racing in Terlicko Tsjechië

HENGELO/VORDEN - Afgelopen weekend werd er op het circuit in Terlicko Tsjechiƫ voor de tweede keer dit jaar gestreden om de punten voor het Internationale Road Racing Championship (IRRC) De eerste wedstrijd was begin mei op de Varsselring in Hengelo Gld.

Vorige week woensdag was een aantal mensen al vertrokken om alles klaar te maken voor het weekend. De rest van het team inclusief rijders kwam in de loop van vrijdag aan in Terlicko. Het Performance Racing Achterhoek (PRA) kwam dit maal alleen uit in de IRRC Supersport en open klasse 600. Ilja Caljouw en de Fransman Pierre Yves Bian behaalden diverse podium plaatsen voor het team.

De trainingen verliepen goed voor beide heren. Caljouw was zelfs de snelste man in de open klasse 600. In de IRRC Superbike werden beide races gewonnen door de Engelse rijder Danny Webb. Webb reed in het verleden vele Grand prix maar rijdt de laatste jaren veelal wegraces op straten circuits. De populaire Duitser Didier Grams eindigde twee keer als tweede voor de Finse rijder Erno Kostamo die twee keer derde werd. Grams won wel de Open klasse 1000 voor Webb en de Tsjechische rijder Marek Cerveny. De Franse rijder Mathieu Lagrive pakte de winst in de eerste IRRC supersport race, Laurent Hoffmann uit Belgiƫ werd tweede voor de Franse PRA rijder Pierre Yves Bian. Ilja Caljouw klasseerde zich als veertiende en was niet tevreden met die plaats. Hij deed het aanmerkelijk beter in de tweede race waar hij finishte als achtste. De Fransman Jonathan Goetschy pakte knap de winst voor Bian en Lagrive in de tweede race.

In de klasse open 600 was er een overwinning voor het PRA team. Caljouw reed de sterren van de hemel en kwam als eerste over de streep gevolgd door Juha Kallio uit Finland. Thuis rijder Richard Sedlak reed voor eigen publiek naar een mooie derde plaats. Team eigenaar Tonny Wassink was blij met de uitslagen van Caljouw en Bian. Het team heeft mooie resultaten neergezet en de races waren geweldig om naar te kijken aldus Wassink. De meegereisde supporters uit voornamelijk de gemeente Bronckhorst konden terug kijken op een geslaagd weekend. De volgende race zal plaats vinden op het circuit van Imatra in Finland van 6 t/m 8 juli.