Opbrengst collecte epilepsie

STEENDEREN - De collecte van het Epilepsiefonds heeft in de oude gemeente Steenderen, aangevuld met Wichmond en Vierakker, 2.374,39 euro opgebracht. Van 4 tot en met 9 juni gingen in heel Nederland ruim 25.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor het Epilepsiefonds.

De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.
Epilepsie is een tijdelijke functiestoornis in de hersenen die zich uit in aanvallen. Iedereen kan op elke leeftijd epilepsie krijgen en er kan niets worden gedaan om het te voorkomen. In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie en 30 procent van deze mensen blijft veel last houden van aanvallen. Hoe epilepsie ontstaat, is nog steeds niet bekend. Er is dus geld nodig voor onderzoek. Maar zeker ook voor voorlichting: veel mensen weten niets over de aandoening epilepsie. Het Epilepsiefonds bedankt alle collectevrijwilligers en iedereen die heeft gegeven aan de collectant.


Vrijzinnige Geloofs-gemeenschap

HENGELO - Op zondag 24 juni gaat mevrouw Mia Tankink uit Keijenborg voor in de dienst van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hengelo Gld. De viering begint om 10.30 uur in de kleine kerk aan de Banninkstraat 9. Na de dienst is er, onder het genot van een kop koffie of thee, gelegenheid elkaar te ontmoeten.