V.l.n.r.: Gijs Harmsen, Lars Bijenhof, en Gijs Harmsen, samen met voorzitter Bianca Gosselink. Foto: PR
V.l.n.r.: Gijs Harmsen, Lars Bijenhof, en Gijs Harmsen, samen met voorzitter Bianca Gosselink. Foto: PR

De ballonnen van Lars, Bobby en Gijs kwamen het verst

HENGELO - Het Oranjecomité heeft Koningsdag 2018 afgesloten, door de prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd hun prijs te overhandigen. De ballonnen koersten dit jaar opnieuw richting Duitsland, maar ook Overijssel kleurde oranje. Na flink puzzelen werden de afgelegde kilometers bekend. De eerste plaats is voor Lars Bijenhof, zijn ballon legde maar liefst 359 kilometer af. De tweede plaats is voor Bobby Harmsen, zijn ballon kwam 210 kilometer ver en Gijs Harmsen werd derde, zijn ballon werd op een afstand van 192 kilometer gevonden. Het Oranjecomité feliciteert nogmaals de prijswinnaars met hun gewonnen prijs. De prijzen werden uitgereikt door Bianca Gosselink en Linda Claver.


Kunstenaars verruilen huis voor Noorse boshut bij Kunstgemaal Bronkhorst

BRONKHORST - Van 23 mei tot en met 22 juli staat Ole Nieling's kunstwerk SKAUHYTT bij Het Kunstgemaal in Bronkhorst. Nieling bouwde SKAUHYTT, een Noorse boshut, in 2016 in Noorwegen toen hij een half jaar met het verblijf in de wildernis experimenteerde. In 2017 is deze hut naar Nederland verscheept en sindsdien in exposities in binnen- en buitenland te zien geweest. Gedurende het Erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland zal SKAUHYTT functioneren als een 'Artist in Residence' locatie bij Het Kunstgemaal. Elke week zal van woensdag tot zondag een andere professionele kunstenaar de Noorse boshut betrekken.

De deelnemende kunstenaars in volgorde van deelname zijn: Melle Nieling, Aalt van de Glind, Jeroen Kuster, Kira Fröse, Martijn Linssen, Daan den Houter, Nancy de Graaf, Roland Spitzer en Eli Zegers. De residentie is open voor bezoek en iedereen is van harte welkom om in gesprek te gaan met de kunstenaars.

In de boshut ontbreekt het aan vrijwel alle luxe. Op deze manier zijn de kunstenaars niet alleen aan het werk in idyllische natuur rondom Bronkhorst, maar zullen ze ook moeten improviseren met de limitaties die hierbij komen kijken. Iets wat waardevolle resultaten kan opleveren. De ervaringen van de kunstenaars zijn te volgen via Facebook en meer details over de deelnemers is te vinden op de website.


www.facebook.com/skauhytt

www.skauhytt.nl

Ole Nieling bij SKAUHYTT in Noorwegen. Foto: PR