Trots op het resultaat! Foto: Ronald Falke, De Gruitpoort
Trots op het resultaat! Foto: Ronald Falke, De Gruitpoort

Open dagen zorg- en recreatieboerderij de Bult

TOLDIJK - Zorg- en recreatieboerderij de Bult biedt de mogelijkheid om op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 juni tussen 10.00 en 16.00 uur rond te kijken op het bedrijf. Een ieder wordt ontvangen met een kop koffie, thee of limonade met door de deelnemers zelfgebakken cake en koek.

Door een speurtocht kunnen bezoekers zelf het terrein verkennen en lezen waarvoor ruimtes worden gebruikt. Ook kan men meedoen aan de rondleiding en van deelnemers en/of medewerkers horen wat er op de boerderij wordt gedaan. "We laten zien met welke methoden we werken en welke werkzaamheden deelnemers en medewerkers uitvoeren. Er draait een PowerPoint presentatie waarin we ook het één en ander toelichten," vertelt coördinator Harriët Knoef-Hiddink. "Enkele deelnemers vertellen graag over hun ervaringen, maar sommigen ook niet, die werken liever. Dit is voor de bezoeker herkenbaar door een naambordje bij degenen die aan te spreken zijn."
De jonge bezoeker kan naar de schapenwei gaan om de lammetjes te aaien, of bij de andere dieren een kijkje nemen, die ook wel van wat aandacht houden. Ontdek dat de twee Leonbergers waaks zijn, maar ook ontzettend lief voor jong en oud. Ze worden graag geaaid. Aan het eind is een informatieboekje mee te nemen om thuis nog eens iets na te kunnen lezen. Op zaterdagmiddag zullen door de uilengroep de jonge uiltjes in de kast worden geringd en gewogen.

Iedere belangstellende is van harte welkom. Het is een mooie gelegenheid om een indruk te krijgen wat er op Zorg- en recreatieboerderij de Bult wordt gedaan. Neem tot slot de tijd voor een drankje en iets te knabbelen tijdens het napraten. Voor vragen kan men contact opnemen met 0575-451305.


Repair Café Hengelo

HENGELO - Ook in de zomermaanden is het Repair Café elke eerste en derde donderdag van de maand geopend van 15.00 tot 20.00 uur. De vrijwilligers staan weer klaar om samen de meegebrachte kapotte kleding en of defecte apparaten te repareren. Ook voor een praatje met de vrijwilligers en een kopje koffie of thee is iedereen welkom. Tot ziens in het Repair Café op donderdag 7 juni aan de Kerkstraat 15 in Hengelo.


www.repaircafehengelogld.nl


Verhalen vroeger en nu in collage's

STEENDEREN – Het aanbod van (kleinschalige) activiteiten van de Zonnebloemafdeling Steenderen is divers: uit eten, naar een tuin(centrum), naar de film. Uitgenodigd worden om creatief bezig te zijn, dat waren de gasten niet eerder. En juist dat deden ze in de workshop 'Zeg 'ns Ja!'. Drie dinsdagmiddagen werkten zij aan een collage, veelal rondom hun trouwfoto. Maar Ja! zeggen tegen jezelf mag zeker ook en kan even mooi en waardevol zijn voor de deelnemer.

De workshop is een van de activiteiten voor ouderen van de sectie Lang Leve Kunst en Naoberschap van De Gruitpoort in Doetinchem. Beeldend kunstenares Berna Bonekamp en vrijwilligers begeleiden de deelnemers. De Zonnebloem-afdeling werkte voor deze activiteit samen met Stichting Welzijn Steenderen.
Ietwat schoorvoetend stapten de deelnemers de eerste dinsdagmiddag het café van ontmoetingscentrum De Kei binnen. Er werden, al bladerend door tijdschriften herinneringen opgehaald. Plaatjes die daarbij pasten werden minutieus uitgeknipt, door de deelnemer zelf of, als diens handen weigerden, door de vrijwilliger. Was de sfeer in het begin afwachtend, al gauw waren het geanimeerde gesprekken. "Als ik 't niets vind, dan ben ik weg, hoor". De deelnemer die dat zei vlak na binnenkomst, is de twee volgende dinsdagmiddagen samen met de helpende vrijwilliger intensief bezig geweest om een haar passende collage te maken.
Tijdens de tweede bijeenkomst kreeg de collage bij de meesten al vorm. En nog steeds waren er die verhalen van vroeger en van nu, soms emotioneel. De sfeer was ernaar om dat te uiten en te laten zien in de gekozen plaatjes. Op dinsdag 15 mei werd het project afgerond: het vel papier met daarop geplakte afbeeldingen werd in een kistje gezet. Dat werd versierd met een uitsnede van behangpapier, met een fleurig randje of met bloemetjes. De resultaten mochten er zijn, de deelnemers waren trots op wat zij gemaakt hadden. "Mijn kinderen vinden het mooi!"


www.zonnebloem.nl/steenderen