Met Vaderdag is er in zwembad Steenderen een bandenrace. Foto: Marjan Lijftogt?
Met Vaderdag is er in zwembad Steenderen een bandenrace. Foto: Marjan Lijftogt?

Vaderdag-bandenrace: wie is de
snelste en sterkste?

STEENDEREN - Zwembad Steenderen houdt zondag 17 juni, op Vaderdag, de Vaderdag-bandenrace. Hopelijk komen Arjen en Berend hun titel verdedigen. Een evenement waar ook de mannen zelf veel plezier aan beleven.

De racedag start om 10.30 uur met de inschrijving, er is cake en gratis koffie voor alle papa's en andere volwassenen en ranja voor alle kinderen. Tussen 11.00 en 12.00 is de grote bandenrace waarbij de kinderen op de band mogen zitten en de papa's de banden door het water trekken aan het touw en de strijd tegen elkaar opnemen. Ook is er een serie 'band met kind' naar de overkant brengen via het water. Wie is het snelst aan de overkant?
Het evenement is in het diepe zwembad dus A-diploma voor de deelnemers is zeer wenselijk. Voor wie geen A heeft, zijn bandjes om verplicht. Bovendien moet er voor de veiligheid ook een extra persoon (18+) worden geregeld die tijdens de touwtrek-race mee zwemt met de band. De buurman, grote neef of oom mag natuurlijk ook zeker meedoen. Deelname zelf is gratis, de entree van het zwembad is wel de normale prijs (of met abonnement natuurlijk). Er is geen vooropgave nodig.


www.zwembadsteenderen.nl


Korfballers komen samen voor Special Olympics bij KV Olympia '22

BORCULO - Zaterdag 9 en zondag 10 juni strijden, met de Olympische gedachte, 15 G-korfbalteams uit heel Nederland om de 'Olympische titel', op de velden van KV Olympia '22 in Borculo.

Dit in het kader van Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Hierbij zetten de acht Achterhoekse gemeenten zich gezamenlijk in om voor mensen met een verstandelijke beperking een groots sportevenement in de Achterhoek mogelijk te maken. De deelnemende verenigingen zijn afkomstig uit Ureterp, Wolvega, Best, Amsterdam, Maasdijk, Alphen aan den Rijn, Sliedrecht, Apeldoorn en Deventer.

In totaal circa 50 vrijwilligers van KV Olympia '22 willen de korfbalgasten twee onvergetelijke korfbaldagen bezorgen en hopen dat de sporters op veel bezoekers kunnen rekenen. De wedstrijden beginnen beide dagen om 9.30 uur en zullen rond 16.00 uur worden beƫindigd. De prijsuitreiking op zondagmiddag zal worden gedaan worden door Marjolein Kroon, G-korfbalambassadrice en tevens korfbalinternational.