Combinatie J. Meijer en Zoon eerste op langeafstandvlucht

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Steeds Sneller Hengelo en PV Vorden. Op zaterdag 2 juni vlogen de duiven vanuit Laon. De Vordense Combinatie J. Meijer en Zoon behaalde een eerste plaats op de eerste langeafstandvlucht vanuit Limoges.

PV De Koerier Zelhem
Op zaterdag 2 juni vlogen de duiven een midfondvlucht vanuit het Franse Laon. Door 10 liefhebbers werden 120 duiven ingezet. De winst op de vlucht zou uiteindelijk gaan naar Henk Wassink uit Zelhem. De afstand tot aan Zelhem was ongeveer 324 kilometer. Het startschot klonk om 13.00 uur. De snelste duif werd geklokt om 16.39.55. Uitslag: H. Wassink 1-2-3-4-7, H. F. Meijerman 5, Sander Gemmink 6, Wilma Meijerman 8, G. Dijcker 9, H. Niesink 10.

PV Steeds Sneller Hengelo
De 67 duiven van acht deelnemers werden 13.00 uur gelost vanuit Laon, gemiddelde afstand tot de hokken was 325 kilometer. Wind: voornamelijk uit het westen, een licht briesje. Uitslag: J. Teunissen 1-7-10-14, L. Te Stroet 2-4-8-12-13, G. Duitshof 3-15, A.H.J. Peters 5-9, E. Koers 6-11-17, R. Koers16.

PV Vorden
Dit weekend een midfondvlucht vanuit Laon, Frankrijk. Een afstand van 330 kilometer, gemiddelde snelheid 87 kilometer per uur. Voor de derde keer dit seizoen pakt Paul Hendriks de eerst plek. Uitslag: Paul Hendriks 1-9-14, Ria Luesink 2-6-7-13 ,H. J. Stokkink 3-8, Ashley Eykelkamp 4-10-12-16-17, G. H. H. Kelderman 5-15, Marc Tiemessen 11, D .J. Gotink 18, R. de Beus 19.

Twee leden van PV Vorden hadden ingekorfd bij het Nationaal Inkorfcentrum Lochem voor een langeafstandvlucht vanuit Limoges: 780 kilometer vliegen, een gemiddelde snelheid van 70 kilometer per uur. Van 107 duiven wist de duif van de Combinatie J. Meijer en Zoon de eerste plek te pakken van deze marathon. Uitslag: Combinatie J. Meijer en Zoon 1-6-10-13-19-20, Martijn Schuerink 4-5-14. Uitstekend begin van deze langeafstandvluchten.


Volleyballers WIK back to the beach

STEENDEREN - In het weekend van 8, 9 en 10 juni biedt Volleybalvereniging WIK in Steenderen een echt beach-gevoel. Het terrein van de familie Rouwenhorst aan de Landlustweg 12a in Steenderen wordt Rouwenhorst-Arena,een heus beachvolleybal oord. Inclusief veel zand, (hopelijk) veel zon, gezelligheid, muziek, sport en feest.

Back to the beach is geen stap terug, juist een stap vooruit. Er nemen dit jaar meer teams dan ooit deel aan het gezelligste beachvolleybaltoernooi van de Achterhoek. Gaat met 90 teams de sfeer en de kwaliteit van het toernooi er dan niet op achteruit? Herbert Rouwenhorst, voorzitter Volleybalvereniging WIK: "Nee, zeker niet. Het toernooi blijft laagdrempelig en persoonlijk. Er is genoeg ruimte voor de velden én voor de bezoekers. Iedereen kan relaxed genieten van een heerlijk sportweekend aan het WIK-strand. We doen als organisatie onze uiterste best om het voor iedereen, deelnemers en toeschouwers, zo aangenaam mogelijk te maken."
Vrijdag 8 juni: Leerlingen van de basisscholen uit Toldijk en Steenderen komen kennis maken met de vereniging en met het volleyballen op zand. In samenwerking met de scholen organiseert WIK een sportieve dag, waarbij de leerlingen in een toernooivorm leren volleyballen.
Zaterdag 9 juni: Vanaf 16.00 uur is het mogelijk om te beachvolleyballen of voetvolleyballen op het zand, maar aanmoedigen en toekijken kan ook. De bar is geopend en DJ Roan zorgt voor de muziek. Sponsoren en ondernemers uit de omgeving van Steenderen zijn van harte welkom in het WIK-sportcafé met als doel om samen terug te kijken op een sportief volleybalseizoen.
Zondag 10 juni: De zondag is de dag van het spectaculaire beachtoernooi. 90 dames-, heren-, mix- en jeugdteams gaan de strijd met elkaar aan om de felbegeerde hoofdprijzen in de wacht te slepen. Ook is er ieder jaar een miniveld, waar de allerkleinste volleyballers van WIK hun kunsten vertonen. De dag wordt afgesloten met een grote barbecue.


www.wiksteenderen.nl

WIKBEACH via Facebook


Het Elderink start fantastisch

HENGELO – Het Elderink is drie weken geopend. Het badpersoneel vindt het geweldig om te ervaren dat vele mensen het bad weten te vinden en de samenwerking met de vrijwilligers, het bestuur en facilitaire commissie gaat naar wens.

Vele mooie woorden over het personeel, het nieuwe speeltoestel en de nieuwe beplanting heeft zij mogen ontvangen. Het bad ligt er prachtig bij en daar zijn ze trots op. De maand mei gaat als een record aan bezoekers en omzet de boeken in en dat in het vijfde jaar. De eerste disco zwemavond was met DJ Timo. Tot de late uurtjes werd er na het zwemmen gedanst en gezongen en veel plezier gemaakt.
Hart voor de achterhoek, de actie van de Rabobank gaat van start. Wie lid is van de Rabobank, wordt gevraagd te stemmen tussen 22 mei en 6 juni.
Naast dat het bad met vele inwoners en bedrijven betrokken zijn, heeft de Lions Bronckhorst een geweldige actie georganiseerd: de bad eendjes race. Koop allemaal een lot en steun het zwembad, er zijn zeer mooie prijzen te winnen. De zwemvierdaagse gaat van start van maandag 18 tot en met 22 juni. Naast het halen van de medaille, is er ook een groot feest met brandweer, muziek van Crescendo, stuivertje zwemmen, waterpolo toernooitje en alle avonden muziek met disco. Er is veel te beleven op zwembad Het Elderink, daarom zijn vrijwilligers altijd welkom.


bronckhorst.lions.nl/badeendjes-race

www.zwembadhetelderink.nl