De start van de kidsrun van de Quintusloop. Nummer 1 Fabianne Bernabela won van de meisjes, nummer 9 Duke Peppelinkhausen won bij de jongens. 
Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
De start van de kidsrun van de Quintusloop. Nummer 1 Fabianne Bernabela won van de meisjes, nummer 9 Duke Peppelinkhausen won bij de jongens. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Halve marathon nieuwe afstand van Quintusloop

HENGELO - Warm, maar geen volle zon. Dat waren de weersomstandigheden waar zo'n 200 hardlopers van jong tot oud mee te maken hadden tijdens de Quintusloop, georganiseerd door Handbalvereniging SV Quintus. Een kidsrun van 1 kilometer en afstanden van 5, 10 kilometer en de nieuwe afstand 21.1 kilometer, de halve marathon. Ook nieuw was dat er een medaille kon worden besteld als aandenken.

Door Liesbeth Spaansen

Vele vrijwilligers zorgden ervoor dat de wedstrijd vlot verliep. Voor de tijdwaarneming werd een chip aan de schoen bevestigd. Er werd onderweg water uitgedeeld en flesjes water stonden klaar bij de finish. Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo zorgde voor muziek langs de route.

Bij de start/finish stond speaker Jeffrey van Londen. Hij sprak met wethouder sport Jan Engels, die de starttoeter liet klinken, behalve bij de 5 kilometer, waar hij zelf aan de start verscheen. Daarnaast zorgde Jeffrey ervoor dat iedereen op de hoogte bleef van de verrichtingen van de hardlopers. DJ Dion Wolff zorgde voor muziek.

De eerste afstand was de halve marathon, een succesvolle eerste editie met 18 dames en 31 heren aan de start. Daarna volgde de kidsrun, twee rondjes om de sporthal en de 5 en 10 kilometer. De lange afstanden gingen door het buitengebied van Hengelo.

De uitslagen staan op www.uitslagen.nl. Foto's staan op Facebook en zijn te zien via de website van Quintusloop. Tot volgend jaar.


www.quintusloop.nl