Tijdens de boottocht zingt het Zelhems Mannenkoor op de kade in Woudsend. Foto: Gerrit Wesselink
Tijdens de boottocht zingt het Zelhems Mannenkoor op de kade in Woudsend. Foto: Gerrit Wesselink

Zelhems Mannenkoor in Joure

ZELHEM - Het Zelhems Mannenkoor was Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei te gast in Joure. Vanuit Zelhem vertrok men samen met de partners in een dubbeldekker naar Bolsward.

Na de lunch werd er een bezoek gebracht bij Sonnema Berenburg. Dit was een interessante excursie. Het geheel geautomatiseerde bedrijf wordt met een paar mensen draaiende gehouden. De overnachtingen waren in het Hajé Hotel in Joure.
's Avonds werd er een concert gegeven in het verzorgingshuis 'Vegelin State' in Joure. Hieraan werd ook meegewerkt door het Mannenkoor Cantate Cum Gaudio. Met rondvaartboot 'Simmerwille' werden de Friese wateren bevaren en het koor zong diverse keren. Mede door het prachtige weer was dit erg mooi. Zaterdagavond was er voor de koorleden en partners een gezellige avond op het terras van het hotel.
Zondagmorgen was er dan de medewerking in de eredienst in de PKN Kerk De Oerdracht in Joure. Deze dienst werd bezocht door ongeveer 350 personen. De voorganger in deze prachtige dienst was Ds. Christien Ferrari, voormalig predikant van de gemeente Hengelo Gld. Zij sloten het geheel af met een klein koffieconcertje in de kerk. De optredens waren onder leiding van Susanna Veerman en Yvonne Beeftink.
Via een toeristische keerde het gezelschap naar Zelhem waar met een heerlijk buffet bij Ellen's restaurant deze zeer geslaagde dagen werden afgesloten.