Begeleidster Bo Groot-Roessink, turnster Nadé Mombarg en trainster Jolien Groot-Roessink. Foto: PR
Begeleidster Bo Groot-Roessink, turnster Nadé Mombarg en trainster Jolien Groot-Roessink. Foto: PR

Turnster Nadé Mombarg grijpt net naast brons op NK

HENGELO - Nadé Mombarg (9) van Gymvereniging Achilles Hengelo heeft op 27 mei een vierde plaats behaald bij de toestelfinale op het onderdeel sprong tijdens het Nederlands Kampioenschap in Waalwijk.

Nadé plaatste zich voor zowel de meerkamp, vier toestellen, als voor het toestel sprong voor deze landelijke finale. Om tot de landelijke finale te komen moeten eerst de regio- en districtswedstrijden en vervolgens de landelijke halve finale overleefd worden. 1500 turnsters zijn hier begin van dit seizoen aan begonnen.
Op zaterdag 26 mei werd al vroeg in de ochtend de meerkamp geturnd. Nadé liet op sprong een hoge gestrekte salto zien en op vloer wist zij meer punten te behalen dan in de halve finale. Na op brug punten te laten liggen bij de technische uitvoering, ging op balk alles naar wens. De handstand spagaat wist ze drie seconden vast te houden en de radslag op de balk verliep zonder balansverlies. Zij werd 36ste in deze Meerkamp.
De volgende dag mocht Nadé haar toestelfinale op het onderdeel sprong turnen. Tot aan de laatste turnster stond zij nog op brons, maar helaas turnde dit meisje naar het goud waardoor Nadé uiteindelijk met een verschil van 0.016 punten net naast het brons greep. Een vierde plaats op een NK uit een totaal deelnemersveld van 1500 turnsters is in deze derde divisie een geweldige prestatie.
Vereniging Achilles en trainster Jolien Groot-Roessink zijn enorm blij dat ze weer een turnster op het NK mochten laten turnen. In de 92 jaar dat gymvereniging Achilles bestaat heeft vier keer eerder een turnster van deze vereniging een NK mogen turnen. In 1983 waren dit Janita Mennink-Buunk en Ingrid Mentink, in 2008 Lianne Jansen en in 2009 Charlotte ten Pas. Daar kan nu 2018 Nadé Mombarg bijgeschreven worden.


Ise, Melieke en Coco finale vijfde divisie

HENGELO - De finale vijfde divisie dames turnen vond zaterdag 26 mei plaats. Ise Wissink, Melieke Hiddink en Coco Hoenink van gymnastiekvereniging Achilles namen hieraan deel.

Ise Wissink beet de spits af en turnde naar een nette vijftiende plaats van de 26 deelnemers. Op het onderdeel brug werd ze negende. Melieke Hiddink turnde haar beste wedstrijd van het seizoen, dit resulteerde in een achtste plaats, een halve punt van het brons. Dit is een heel klein verschil, een stapje is al 0.3. Ze werd zelfs vierde op het onderdeel balk, 0.2 punten minder dan de eerste plaats. Coco Hoenink begeleid door Rosali turnde naar de zevende plaats, met een derde plaats op brug en een vierde plaats op het onderdeel balk. Allemaal goede resultaten, waar zowel de turnsters als de trainsters, Betty Lassche, Bianca Lebbink, Joyce Lieverdink en Jolien Groot Roessink trots op kunnen zijn.

Melieke Hiddink (l.) en Ise Wissink. Foto: PR