‘Drums and Voices’ willen naar de finale van Amphion Open podium. Foto: PR
‘Drums and Voices’ willen naar de finale van Amphion Open podium. Foto: PR

Drums and Voices bijna in finale Amphion Open podium

HENGELO/DOETINCHEM - De slagwerkers van Concordia en het daarbij ingevoegde combo staan bijna in de finale van het Amphion Open Podium. Het was haast een droom die uit kwam afgelopen dinsdag 22 mei voor de leden van Concordia en zijn dirigent Gilbert Wientjes. Muziek maken in het Amphion stond toch wel op hun lijstje.

Het overdonderende optreden tijdens de voorrondes heeft indruk gemaakt op de jury. 'Drums and Voices' mag wellicht nog een keer vol aan de slag. Alleen dat kunnen ze niet zonder hulp: stemmen kan vanaf dinsdag 29 mei via het youtube kanaal, de facebook pagina en de instagram pagina van schouwburg Amphion. In totaal kan dus drie keer gestemd worden.
Het doel van de groep is om het stoffige imago weg te halen, dat een slagwerkgroep soms heeft. Het is totaal niet van toepassing. De vlotte muziek die gespeeld wordt, de gezelligheid tijdens de repetities, de jeugd binnen de groep en de concerten zijn hier het bewijs van. 'Drums and Voices' is een enthousiaste groep percussionisten uit Hengelo en maakt deel uit van de Koninklijke harmonie Concordia Hengelo. De groep bestaat uit 25 personen, waarbij ook een combo, een blazersgroep en zanger(essen) aan deel nemen. De groep staat onder leiding van Gilbert Wientjes uit Doetinchem. Met een korte show en een unieke samenstelling laat de groep zien wat men kan met popmuziek en swingende nummers. 'Drums and Voices' is meer dan alleen trommelen.


www.drumsandvoices.nl


Wonderlijke mix van optredens

DOETINCHEM – Bij de derde en laatste voorronde van Amphion Open, op 22 mei, was het voor publiek en jury een avond van uitersten. Voor de finale op zaterdag 8 september zijn de twaalfjarige Mila uit Baak en de negentienjarige Tijme Olthof uit Tolkamer genomineerd.

Door Josée Gruwel

De getalenteerde Mila stak met de toneelvoorstelling 'Knuffel' het publiek onmiddellijk in de zak. Flitsend en teder bracht ze zingend en spelend het herkenbare verhaal van het eenzame meisje dat smacht naar een arm om haar heen. De jury, bestaande uit Frans Miggelbrink, Remco Wijnands en Charli Chung, uitte zich in superlatieven als: waanzinnig, kleine dame met grote aanwezigheid, vol overtuiging, je zorgde voor verstilling in de zaal. Verder traden op Tijme Olthof uit Tolkamer, Multiple Bellows, Drums & Voices uit Hengelo Gld., en Monique Cornielje uit Arnhem. Presentatie was in handen van Daniël Janssen.
Tot 1 juni kan er door het publiek via YouTube en Facebook nog gestemd worden.

Met 'Knuffel' ontroerde Mila het publiek bij Amphion Open. Foto: Josée Gruwel