Dirk Hidding bedankt Rita Oldenhave voor haar muzikale bijdrage aan de teamavond. Foto: Liesbeth Spaansen
Dirk Hidding bedankt Rita Oldenhave voor haar muzikale bijdrage aan de teamavond. Foto: Liesbeth Spaansen

SamenLoop voor Hoop informatie avond 24 mei Looschool

BRONCKHORST/ZELHEM - Donderdagavond 24 mei kwamen teams en andere belangstellenden bijeen voor de voorlaatste teamavond van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst in Basisschool 't Loo in Zelhem.

Voorzitter Dirk Hiddink heette iedereen welkom en vertelde over het Inloophuis Oude IJssel in Doetinchem. Dit was een initiatief van Mariette Traas. In het inloophuis kunnen mensen die kanker hebben (gehad) terecht voor een luisterend oor. Zij staan centraal en niet de ziekte zelf. In gesprek gaan met elkaar, samen koken en eten, creatief bezig zijn, veel is mogelijk. "De voordeur gaat elke dinsdag, woensdag en donderdag automatisch open, niemand komt daar voor een dichte deur."
Uiteraard werd ook informatie gegeven over de SamenLoop die op 9 en 10 juni gehouden zal worden in Hengelo niet. Deze avond stond het aantal deelnemende teams op 44 met met 768 lopers en 144 deelnemende kinderen. Deze avond vertelden Joke Berendsen en Gerrie Evers over het entertainmentprogramma van het SamenLoop weekend. De route van het lopen gaan voor het podium langs en de deelnemers zullen daar ook van kunnen genieten. Ook Rita Oldenhave staat op het programma. Zij zorgde deze teamavond voor de muzikale omlijsting.
Tot slot een woordje van de Samenloop coördinator Ingrid te Veldhuis. Ze is zelf niet aanwezig in Hengelo, maar ze hoopte wel op goed wandelweer. "Laat een traan en geniet."
De laatste teamavond is voor teamcaptains op dinsdagavond 5 juni in het gemeentehuis in Hengelo.


Open kerk: Remigiuskerk Hengelo

HENGELO - Ook dit jaar is gedurende de zomermaanden, juni tot en met augustus (behalve 14 juli) en 1 september iedere keer op zaterdag van 14.00 tot 16.30 de Remigius kerk in Hengelo opengesteld voor bezoekers. Na de restauratie in 2011 beschikt de Protestante Gemeente weer over een fraaie monumentale historische pseudo basiliek in het centrum van Hengelo. Loop gerust even binnen om een kijkje te nemen. De historische muurschilderingen, het unieke bankenplan, het prachtig gerestaureerde Proper orgel, het stiltecentrum en verschillende kerkelijke attributen worden door de aanwezige vrijwilligers getoond.