Foppe Atema zong met de Musketiers: 'I did it my way'. Foto: Liesbeth Spaansen
Foppe Atema zong met de Musketiers: 'I did it my way'. Foto: Liesbeth Spaansen

Directeur Foppe Atema deed het bij Goma op zijn manier

HENGELO - Vele genodigden kwamen naar Hengelo voor de receptie van de afscheid nemende directeur van Goma b.v. Foppe Atema. Hij gaat met pensioen. Niet alleen nam hij afscheid van Goma, maar heeft ook vele bestuursfuncties neergelegd.

Door Liesbeth Spaansen

De gasten konden voor het officiƫle deel van de middag het bedrijf bekijken. In groepjes werden zij rondgeleid en de medewerkers vertelden trots over hun werk. Ook was er gelegenheid kennis te maken met de nieuwe directeur Ivo van den Noort.
Dat Foppe Atema grote invloed heeft gehad in de Achterhoek bleek, wanneer Gerard Mantel hem toesprak. Hij beschreef Foppe, die nadat hij zich in de Achterhoek vestigde, veel van zijn tijd en energie in het bedrijf, maar ook in het bedrijfsleven eromheen stak. Vooral voor jongeren heeft hij veel betekend.
Ook gedeputeerde van Gelderland Bea Schouten had lovende woorden voor hem, waarna de Musketiers hun directeur in een vrolijk lied lieten meezingen met 'I did it my way'. Een vrolijke en originele manier om de afscheid nemende directeur te eren. Want Foppe Atema deed het bij Goma op zijn manier.
Burgemeester Marianne Besselink brak het protocol door toch een cadeautje voor Atema mee te nemen. Ze kon het uitleggen: het was een 'terugkompakketje' met een winnend Bronckhorster biertje en een wandelgids van Bronckhorst, eerste wandelgemeente van Nederland. Het was inmiddels bekend geworden dat Foppe en Joke Atema gaan verhuizen naar Friesland.
Nadat Liesbeth Spies, voorzitter van Achterhoek Agenda 2020, via een videoboodschap de directeur toesprak met nogmaals lovende woorden, nam Foppe Atema zelf het woord. Hij bedankte iedereen voor alle mooie woorden en vroeg zijn vrouw Joke op het podium te komen. Hij bedankte haar voor haar steun al die jaren met bloemen en een kus.


Volgende week: dubbelinterview met Foppe Atema en Ivo van den Noort