Schoef maor an voor de SamenLoop

HENGELO - Ook Schoef moar an wil graag een steentje bijdragen aan de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst. Daarom is er op 5 juni een speciale Schoef moar an: een Pannenkoekendag.

Kerkstraat 15 is van 17.00 tot 19.30 uur geopend. Dan worden pannenkoeken geserveerd met koffie of thee toe. Dat alles voor het normale bedrag van 4 euro. Het gehele bedrag komt ten goede aan de SamenLoop voor Hoop Bronkhorst. Liefhebbers kunnen komen wanneer zij willen en dan gewoon 'an schoeven'.
Reserveren is niet nodig. Neem kinderen, kleinkinderen of vrienden mee. Wie wel eens gehoord heeft van Schoef maor an, maar nog niet is geweest, heeft nu kans om een keertje te komen kijken. Vrijwilligers van Schoef maor an zien iedereen graag op 5 juni. Van harte welkom.


Activiteiten 'Bubbels & Babbels'

Wolfersveen - Met een gezellige activiteitenavond geeft de vrouwengroep 'Bubbels & Babbels' een vervolg aan een eerder gestart initiatief. Het idee ontstond rondom de Internationale Vrouwendag op 8 maart. Bernadette van café 'de Bocht' (voorheen zaal Susebeek) nodigde vriendinnen, buurvrouwen uit Wolfersveen uit om een gezellige avond te vieren.

Meer dan twintig vrouwen kwamen op het initiatief af en ze hadden een perfecte avond. Door de 'Bubbels' kwamen de 'babbels' van zelf en aan het eind van de avond vond iedereen dat het initiatief navolging verdiende. "Maar dan niet in de vorm van een vereniging, maar gewoon af en toe gezellig bij elkaar komen", aldus Bernadette.
Er waren vrijwilligers genoeg om een 'groepje' te vormen en een naam was snel gevonden: 'Bubbels & babbels'. Vrijdagavond 1 juni is de eerste activiteit in de vorm van een 'Fair' met een bonte keur aan (voor vrouwen) interessante onderdelen. Er is aandacht voor eten, drinken, kleding, sieraden, toneel en zang, een proeverij, et cetera. Zo is er een optreden van een nieuw pop & rock koor, dat bij 'de Bocht' een eerste optreden verzorgt en kan er rosé geproefd worden in een proeverij. De mutsenklup komt met zelfgemaakte engeltjes en sleutelhangers, waarbij de opbrengst bestemd is voor de SamenLoop voor Hoop en Kipkado laat zien hoe tassen gemaakt worden van spijkerstof. Kortom een veelzijdig programma met 'typisch' vrouwenzaken, maar ook met algemene onderwerpen.

Het programma duurt tot ongeveer 23.00 uur, "maar", aldus de werkgroep, "het gaat vooral om de gezelligheid, dus als je lekker wilt blijven hangen, ben je welkom." En om dat te bekrachtigen, hebben ze het glas (met bubbels) geheven.