Voorjaarsrit Zonnebloem

HENGELO/KEIJENBORG - Op dinsdag 12 juni organiseert De Zonnebloem, afdeling Hengelo-Keijenborg voor haar doelgroep weer het jaarlijkse voorjaars Rondje Bronckhorst. Deze verrassingstocht wordt met auto's in en rond de gemeente Bronckhorst gereden. Grote wegen worden vermeden, zodat kan worden genoten van wat de natuur te bieden heeft in het voorjaar. Het vertrek is om 11.00 uur vanaf de Welkoop in Hengelo. Er wordt om ongeveer 12.00 uur een pauze gehouden waarin een lunch wordt aangeboden. Om ongeveer 14.30 uur is het gezelschap weer terug in Hengelo-Keijenborg. De deelnemers worden thuis gehaald en gebracht. Deelnemers aan deze tocht kunnen zich aanmelden bij Thea Giesen, 0314-646602 of Gerda Masselink, 0575-462996. Maximale deelname is dertig personen.


Stemmen op de Zonnebloem

STEENDEREN - De Zonnebloem-afdeling Steenderen heeft met succes meegedaan aan de actie Hart voor de Achterhoek, een initiatief van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. Deelnemende verenigingen en stichtingen kunnen een kleiner of groter financieel extraatje 'verdienen' om daarmee hun activiteiten mede te bekostigen. Leden van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek kunnen in de periode van dinsdag 22 mei tot en met woensdag 6 juni 2018 via een stem-site stemmen op de verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toe dragen. Wie de Zonnebloem-afdeling Steenderen wil steunen om ook dit jaar weer een mooi resultaat uit Hart voor de Achterhoek te behalen, kan stemmen.


Algemene ledenvergadering De Doldraejers

VELSWIJK - Carnavalsvereniging De Doldraejers uit Velswijk en Wittebrink houdt vrijdag 1 juni haar 43ste algemene openbare ledenvergadering. Daarbij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar nog eens worden besproken. Uiteraard wordt er dan ook vooruit gekeken naar het nieuwe carnavalsseizoen. De vergadering begint om 20.00 uur en vind plaats in het buurthuis D'n Draejer in de Velswijk.


Stemmen op Achilles

HENGELO - Leden van de Rabobank kunnen in de week van 22 mei tot en met 6 juni stemmen op verenigingen en stichtingen. Ook Gymnastiekvereniging Achilles doet hier aan mee. Elke stem is geld waard voor de verenigingen. Gymnastiekvereniging Achilles vraagt om te helpen kinderen in beweging te krijgen en houden. In totaal mogen vijf stemmen worden uitgebracht. Het doel met onder andere deze opbrengst is de aanschaf van een Airtrack: een opblaasbare lange mat met een zachte onderbodem, die daardoor blessures voorkomt.