Unieke beelden van kermis jaren '80

Baak - Steevast in het eerste weekend van oktober wordt de Baakse kermis gevierd. Dat duurt nog even, maar wie er nu al zin in heeft kan zijn hart ophalen tijdens de koffieochtend in de sacristie van de kerk.

Tijdens deze ochtend wordt een nooit eerder vertoonde film gedraaid van de heer Teun Eliesen over de Baakse kermis in 1983. De ouders van nu waren toen kind en deden mee aan de kinderspelen op het schoolplein van de basisschool aan de Wichmondseweg. De actieve hulpouders van toen zijn de ouderen van nu. Hoe leuk is het om jezelf en je kind terug te zien vijfendertig jaar geleden? Of om het Hanska Duo weer te zien spelen in café Sesink en wie ging er helemaal uit zijn dak? Wat was toen actueel in de optocht? En wie zaten er bij Herfkens gezellig te borrelen? Zelfs de cliënten van het toenmalige 't Baaken komen voorbij. In deze unieke kleurenfilm van ongeveer een uur komt de Baakse kermis van 1983 weer helemaal tot leven. Wie even terug in de tijd wil gaan en genieten van de tijden van weleer, is van harte welkom op dinsdag 29 mei om 10.30 uur in de sacristie tijdens de koffieochtend. Een kleine bijdrage van 2,50 euro wordt gevraagd. Dit is inclusief thee of koffie. Aanmelden kan bij Trees Schut, 06-27406074 of Henk Samberg, 06-46516160.


Fietsen en puzzelen

HENGELO/KEIJENBORG - Het Toeristisch Platform Hengelo Gld. en Keijenborg organiseert op zondag 3 juni een fiets-puzzeltocht. Fietsers kunnen starten op het Booltinkplein, tegenover de kerk in te Keijenborg vanaf 10.30 uur tot 13.30 uur. Deelname is 5 euro, inclusief koffie of thee en klompenbrood. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee. De fietstocht is ongeveer 24 kilometer en gaat door de omgeving van Keijenborg en Hengelo Gld. Deelnemers komen niet alleen langs historische plekken of rondom voormalige klompenmakers, maar ook door een landschap van weilanden, akkers en houtwallen. Inleveren van de puzzel kan tot 16.00 uur. Veel fietsplezier.