Tijdens de 46ste Nationale Molendag de molenaars ontmoeten

REGIO - Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland, is dit jaar op 12 en 13 mei. Dit jaar is het thema: 'Ontmoet de molenaar!', dit naar aanleiding van de UNESCO inschrijving van het Nederlands molenaarsambacht op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. In Gelderland doen zo'n honderd molens mee. Voor kinderen is gratis het Molen-Ontdekboekje op te halen.

Tijdens het bezoek aan een van de molens vertellen de molenaars over de bijzonderheden van hun unieke molen. Vele molenaars en vrijwilligers organiseren extra activiteiten om er een gezellige dag van te maken. Naast de windgedreven molens zijn er in Gelderland óók vele watergedreven molens. Voor kinderen ligt op elke deelnemende molen gratis het Molen-Ontdekboekje klaar, vol puzzels, raadsels, kleurplaten en spelletjes. De Gelderse molens openen hun deuren, iedereen is van harte welkom.

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma voor Nationale Molendag is te vinden op de website.


www.molens.nl