Gelderse Heuvelentocht

STEENDEREN - Toerclub Steenderen organiseert zondag 3 juni haar jaarlijkse toertocht. Start en finish zijn bij Sporthal Het Hooge Wessel aan de Prins Bernhardlaan 3 te Steenderen. Gestart kan er worden tussen 8.00 uur en 10.00 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 90 en 130 kilometer. Op beide afstanden kent de route vergeleken met vorig jaar een aantal veranderingen.

De 90 kilometer gaat van Steenderen, via Doesburg, Angerlo, Wehl, Loerbeek naar Elten. Bovenop de Eltenberg is de pauzeplek. Na de pauze loopt de route vanuit Elten over een groen weggetje naar Beek, waar via Peeskes Bult koers wordt gezet naar 's-Heerenberg, dan via de Drie Heuvelenweg naar Zeddam, waar als laatste klim de Muur van Zeddam wacht.

De 130 kilometer gaat vanaf Steenderen, via Doesburg, Ellecom en de Havikerwaard richting de Posbank. Na enkele klimmetjes op de Posbank gaat de route via de Emmapiramide naar Roozendaal en van daaruit naar Landgoed Biljoen (tussen Rheden en Velp), waar de eerste pauzeplek is bij het gemaal De Volharding. Vervolgens gaat de route via de IJsselbrug over de IJsseldijk richting Westervoort. Daar laten ze de IJssel achter zich en vervolgen ze hun weg verder langs de Rijn. De deelnemers fietsen langs plaatsen als Loo, Pannerden, Herwen, Tolkamer en Spijk om in Elten, na de beklimming van de Eltenberg aan te komen bij de, voor deze afstand, tweede pauzeplek. Vanaf daar volgen beide afstanden dezelfde route.
De 130 kilometertocht heeft circa 650 hoogtemeters en telt mee voor het 'Brevet des Cyclistes'. Het past prima in de voorbereiding op nog te rijden klassiekers dit jaar. Deze afstand is heel afwisselend, met mooie vergezichten over Rijn en IJssel. Via deze route worden Posbank en Montferland met elkaar verbonden.


www.toerclubsteenderen.nl


Fietsen rond Bekveld

BEKVELD - De fietsdag op zondag 27 mei krijgt een vernieuwde invulling. Dit jaar verzorgt de FietsCommissie Bekveld geen brunch meer, maar zal er onderweg wel een hapje te verkrijgen zijn. Dit jaar wordt tijdens de fietstocht een bijzondere locatie bezocht, waar mensen hun passie en enthousiasme voor duurzaamheid laten zien en erover vertellen. En dat in een wondere wereld beneden het maaiveld. Vertrek tussen 11.30 en 12.30 uur voor een grote of een kleine fietsroute. Daarna is iedereen van harte welkom om in en bij de tent te genieten van Music Maatje.


www.bekveld.nl


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 3 mei was in zaal Den Bremer de vijfde speelavond van de zesde en laatste ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Dinie Hartelman en Ruud Bijloo 60,76%, 2. Will Snelder en Bert Botschuyver 57,64%, 3. Aartje Bernards en Pop Grizell 54,17%. Lijn B. 1. Jan Veenhuis en Joop Rutten 58,33%, 2. Alma Jansen en Harrie Pelgrom 55,21%, 3. Desiree Bosman en Johan Hilderink 54,69%. Lijn C. 1. Jasper de Ronde en Bert Nijenhuis 64,77%, 2. Ria Jansen en Ab Boers 57,81% , 3. Paulien Gasseling en Miny Peters 52,40%.
Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) wordt er niet gespeeld. Vanaf 24 mei is er Zomerbridge. Op donderdag 17 mei is de Slotdrive. Afmelden voor 17 mei minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.