Geraniums in verschillende kleuren. Foto: PR
Geraniums in verschillende kleuren. Foto: PR

Verhalen en foto's van de regio in 'Klasse in de Achterhoek'

ACHTERHOEK - Afgelopen week is het boek 'KLASSE in de Achterhoek' verschenen, een boek met verhalen over en foto's van sfeervolle locaties in deze regio. Dat kunnen musea, kastelen, wijngaarden en landgoederen zijn, maar ook bijzondere horecagelegenheden en overnachtingsmogelijkheden. De mensen achter de coulissen spelen de hoofdrol in dit boek over een regio die de aanduiding Achterhoek als geuzennaam koestert. Al 350 jaar.

Willem Beemers verzorgde de teksten voor KLASSE in de Achterhoek, Anne van der Meiden is verantwoordelijk voor de fotografie. Het boek is de opvolger van KUNST in de Achterhoek, dat eind 2016 verscheen. KLASSE in de Achterhoek is vanaf eind volgende verkrijgbaar in de boekhandel en via de webshop van Uitgeverij Gelderland.


De Muzikale Ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting bij Radio Ideaal zijn weer studiogasten uitgenodigd.

Op maandag 14 mei zal Dora Legters uit Halle enkele gedichten voordragen. Ds. Marissa van Meijl-Buitink uit Halle zal een overdenking houden in de uitzending van maandag 21 mei, tweede Pinksterdag. Op maandag 28 mei zal Pastoor J.G.M. Scheve uit Keijenborg meewerken aan de wekelijkse uitzending.
Dit programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal.

Muzikale verzoekjes kunnen t/m vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via 0314-622878.


Geraniummarkt Zelhems Mannenkoor

ZELHEM - Op zaterdag 12 mei tussen 10.00-16.00 uur organiseert het Zelhems Mannenkoor een geraniummarkt op het marktplein in Zelhem bij restaurant De Smoks. Het koor probeert door middel van acties de financiƫn op peil te houden, om toch in de toekomst ook als regionaal koor te kunnen blijven functioneren. Het koor organiseert dan ook jaarlijks deze geraniummarkt.

De geraniums zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en ook hanggeraniums zijn verkrijgbaar. De geraniums die vooraf al besteld zijn kunnen worden opgehaald en ook zullen er nog voldoende geraniums te koop zijn op het marktplein. Ook zal er weer in de buitenwijken een huis aan huis verkoop plaatsvinden door de leden van het koor.

Dit alles is dus op zaterdag 12 mei tussen 10.00-16.00 uur. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door tuincentrum Groenrijk/Steentjes waardoor kwaliteit is verzekerd.


www.mannenkoorzelhem.nl


Vrouwen van Nu Vorden over CliniClowns en fietstochten

VORDEN - Vrouwen van Nu afdeling Vorden heeft verschillende activiteiten op de agenda staan.

Maandelijkse avond
De maandelijkse avond wordt gehouden op 16 mei. Marco Vermeer geeft deze avond informatie over de CliniClowns, die optreden voor zieke kinderen en deze weer laten lachen. Plezier is het visitekaartje van de CliniClowns. De koffie en thee worden verzorgd door de contactgroep van Ria Hakfoort. De avond begint om 19.45 uur in De Herberg.

Fietsen voor leden
Op de maandagavonden 14 mei, 18 juni, 16 juli en 20 augustus wordt er een fietstocht georganiseerd van ongeveer twintig kilometer. Opgave hiervoor is niet nodig. Het vertrek is klokslag 19.00 uur vanaf het marktplein in Vorden. Onderweg wordt er even gepauzeerd om een zelf meegebracht drankje of versnapering te nuttigen.

De laatste avond, 20 augustus, wordt er onderweg, ongeveer halverwege de route, op een locatie gepauzeerd. De route wordt hierop aangepast. Deze avond hoeven deelnemers geen versnapering of drinken mee te nemen, wel een portemonnee.


www.vrouwenvannu.nl/vorden