Naar verwachting zullen bijna twintig prachtige exclusieve vierspannen te bewonderen zijn. Foto: PR
Naar verwachting zullen bijna twintig prachtige exclusieve vierspannen te bewonderen zijn. Foto: PR

Hoofdstad Aanspanning met prachtige vierspannen te gast in Vorden

VORDEN – Het jaarlijks terugkerende spektakel van de Hoofdstad Aanspanning uit Amsterdam zal dit jaar op zondag 13 mei plaatsvinden in de omgeving van Vorden. De mooiste coaches uit binnen- en buitenland, allen bespannen met prachtige vierspannen van uiteenlopende rassen met de daarbij behorende glimmende tuigage, vanzelfsprekend met stijlvol geklede bemanning en passagiers aan boord, zullen voor de negende keer een unieke presentatie geven.

Door Jan Hendriksen

Vanaf industrieterrein 't Werkveld in Vorden zal de eerste koets vertrekken om 10.30 uur en vervolgens zullen, met een tussenpoos van drie minuten per aanspanning, de overige coaches volgen. Hier wordt het vertrek opgeluisterd door het hoorngeschal van de Jachthoornblazers van de Berkenhorst uit Elspeet. Het eerste fotomoment zal zijn bij buitenplaats Kasteel Den Bramel aan de Almenseweg. Vervolgens gaan de rijtuigen langs de buitenplaats Het Enzerinck. Hier zal de eerste stop worden gehouden. De verwachte aankomsttijd van het eerste vierspan zal hier rond 11.40 uur zijn.
Vervolgens gaan de deelnemers naar de picknickstop die zal plaatsvinden op landgoed Het Medler. De verwachte aankomsttijd van de eerste coach hier zal om 12.45 uur zijn en het eerste vertrek om 14.00 uur. Bij hoge uitzondering zijn de vierspannen welkom op dit privéterrein, wat overigens dus niet vrij toegankelijk is voor publiek. Deze stop zal worden opgeluisterd met wederom een optreden van de Jachthoornblazers van de Berkenhorst.
Hierna draven de paarden langs het mooie Huis Onstein, naar de parkeerplaats van Hotel Bakker aan de Dorpsstraat in Vorden. Daar zullen de coaches vanaf 15.10 uur wederom worden ontvangen door het hoorngeschal van de op het balkon staande jachthoornblazers. Na deze laatste stop gaan alle koetsen weer terug naar het industrieterrein waar de paarden zullen worden uitgespannen en verzorgd.
Naar verwachting zullen zondag tussen de vijftien en twintig prachtige exclusieve vierspannen van uiteenlopende rassen met de daarbij behorende glimmende tuigage te bewonderen zijn.


Duiven vliegen eerste midfond vlucht

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Steeds Sneller Hengelo en PV Vorden. Op zaterdag 5 mei vlogen de duiven vanuit het Franse Laon.

PV De Koerier Zelhem
Op zaterdag 5 mei stond voor de leden van P.V. de Koerier een midfondvlucht op het programma. De winst op de vlucht zou uiteindelijk gaan naar Henk Wassink uit Zelhem. In Laon werden om 8.30 uur door 14 liefhebbers 190 duiven gelost. De afstand tot aan Zelhem was ongeveer 324 kilometer. De snelste duif werd geklokt om 13.07.37. Uitslag: H. Wassink 1-3-4-5-6-8, G. Dijcker 2-9, Wilma Meijerman 7, H. Niesink 10.

PV Steeds Sneller Hengelo
Deze zaterdag vlogen de duiven vanuit Laon. Gemiddelde afstand tot de hokken: 327 kilometer. Van negen deelnemers werden 75 duiven ingezet. Uitslag: G. Haverkamp (6/13) 1-2-5-6-10-16, A.H.J. Peters (4/10) 3-7-12-15, G. Duitshof (1/6) 4, J. Teunissen (2/9) 8-17, E. Koers (2/6) 9-11, R. Koers (3/9) 13-14-18, Comb. Borneman (1/4) 19.

PV Vorden
De eerste midfond vlucht vanuit Laon, een afstand van 335 kilometer. Snelheid 70 kilometer per uur. Winnaar H B M Hoksbergen 1-13-17, Ria Luesink 2-3-4-7-10-12-14, R. de Beus 5, H. J'. Stokkink 6, T. J. Berentsen 8-15-16-20, Ashley Eykelkamp 9, P. Hendriks 11-19, Marc Tiemessen 18.


DVO DS1 blijft alsnog in derde Divisie

HENGELO - Het toch al bizarre seizoen voor DVO DS1 heeft door een bericht van de volleybalbond nog een onverwachte, maar gunstige wending gekregen. Vier dagen na de vermeende degradatie kreeg DVO bericht van de volleybalbond NeVoBo dat het team alsnog in de derde Divisie is ingedeeld. Dit was het resultaat door verschuivingen binnen de verschillende divisies.

Het ogenschijnlijk onbelangrijke potje in een soort troostfinale tegen Set Up '65 tijdens de nacompetitie was daardoor achteraf van beslissende betekenis, zonder dat dit tijdens het spelen werd gerealiseerd. Vier dagen van teleurstelling en stress werden snel omgezet in blijdschap en vertrouwen in de toekomst.

Hiermee is meteen het trainersprobleem opgelost. DVO leek op zoek te moeten naar een trainer naast Frans Jordens voor een trainingsavond en als coach voor de wedstrijden op zaterdag. Nu de ploeg in de derde Divisie blijft, heeft ook Anton Baars uit Olburgen te kennen gegeven het volgende seizoen door te willen gaan. Daarmee staat er een zeer ervaren trainersduo klaar om een nieuwe selectie klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.