Wielerronde van Vorden geschrapt van de kalender

VIERAKKER WICHMOND – De Rijwiel- en Tourclub Vierakker-Wichmond organiseert dit jaar geen Wielerronde van Vorden. De reden hiervoor is het gebrek aan nieuwe organisatoren voor dit wielerevenement en het wegvallen van de financiële steun van de Rabobank. De club had jarenlang een financiële samenwerking met de bank, maar deze is dit jaar beëindigd.

Er is nog een kans op geld van de Rabobank, door deelname aan Hart voor de Achterhoek, waarbij clubs zich op kunnen geven en kans maken op een geldbedrag. Vanaf 22 mei kan er gestemd worden op de RTV Vierakker-Wichmond. De vereniging zal dit jaar enkel de Ronde van Wichmond en de Kasteelcross in Vorden aan het eind van het jaar organiseren.
De Wielerronde van Wichmond zal plaatshebben op 26 mei. Om 15.00 uur starten op die zaterdag de Amateurs/sportklasse voor hun wedstrijd en om 17.00 uur starten de Masters 40+. Waar vorig jaar nog een kleine omloop werd verreden zal nu een kleine ronde van 1250 meter door het dorp gereden worden. De reden hiervoor is dat het voor de toeschouwers minder leuk is om naar een grotere ronde te kijken,omdat de renners dan minder vaak langskomen dan bij een klein rondje. De sponsorcommissie van de RTV Vierakker-Wichmond is volop bezig om de financiën op orde te krijgen en hopelijk gaan ze een mooie Wielerronde van Wichmond tegemoet.

Rens te Stroet van RTV Vierakker-Wichmond is op zondag 15 april derde geworden in Rund um Steinfurt. Hij finishte achter winnaar Joshua Huppertz en Sjors Dekker, die tweede werd. Een dag eerder, op zaterdag 14 april, behaalde Te Stroet al een tiende plek in de Zuiderzeeronde.


Bridgen voor SamenLoop

BRONCKHORST/ZELHEM - Lionsclub Isala Doetinchem en alle bridgeclubs in de gemeente Bronckhorst organiseren voor de SamenLoop voor Hoop een bridgedrive op zaterdag 26 mei van 13.30 uur tot 17.00 uur in het Witte Paard 2.0. aan de Ruurloseweg 1 te Zelhem.

De zaal is rolstoeltoegankelijk. Aanvang 13.30 uur, men wordt verzocht om 13.15 uur aanwezig te zijn. Kosten 25 euro per paar, hierbij is het eerste kopje koffie of thee inbegrepen. Daarnaast kunnen er enkele prijsjes worden gewonnen.

De opbrengst van de bridgedrive is bestemd voor de SamenLoop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette, die op 9 en 10 juni plaatsvindt in de gemeente Bronckhorst.

Opgave bij Henk Weerdesteijn, bel 06-27 13 26 24, 0314-622272 of mail naar henkweerdesteijn@hotmail.com, met vermelding van naam en telefoonnummer. De inschrijving is definitief na aanmelding en ontvangst van het inschrijfgeld op bankrekening: NL11 INGB 0001494398 ten name van Henk Weerdesteijn, waarna men een bevestiging krijgt. Inschrijven kan tot en met dinsdag 22 mei. Deelname op volgorde van binnenkomst. Het inschrijven aantal paren is gelimiteerd.


www.samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst