Als lezen anders moet

Als lezen anders moet

BRONCKHORST - Lezen kan altijd. Dus ook voor wie blind, slechtziend of dyslectisch is of een fysieke beperking heeft en daardoor geen boek kan vasthouden. In deze maatschappij draait alles om toegang tot informatie terwijl zo'n 1.1 miljoen mensen in Nederland te maken hebben met een leesbeperking. Omdat deze mensen niet buitenspel mogen komen te staan is Passend Lezen ontwikkeld. Deze in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en Stichting Dedicon ontwikkelde dienst is voor iedereen toegankelijk.

Wie lid is van de bibliotheek kan zich aanmelden via de site www.bibliotheek.nl/passendlezen en heeft direct toegang tot zo'n 45.000 gesproken boeken. Alles wat daarvoor nodig is, is een bibliotheekpas en een internetverbinding. Na het aanmelden neemt een medewerker van Bibliotheekservice Passend Lezen contact op om de gegevens en Verklaring Leesbeperking samen door te nemen. Wie geen lid is van de bibliotheek kan zich aanmelden via www.passendlezen.nl. Na de inschrijving kan worden gekozen uit meer dan 75.000 gesproken boeken, circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften en 15.000 brailleboeken.
Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekwestachterhoek.nl, kies in de oranje balk 'lezen' en kijk daarna bij 'Alles over moeite met lezen'. Het is ook mogelijk contact op te nemen met de klantenservice van bibliotheek West Achterhoek, 0314-33 34 45.