De kinderen in Hengelo vermaakten zich prima tijdens Koningsdag. Foto: Luuk Stam
De kinderen in Hengelo vermaakten zich prima tijdens Koningsdag. Foto: Luuk Stam

Hengelo geniet van Koningsdag

Positieve reacties op nieuwe locatie Leliestraat

Door Luuk Stam

HENGELO - Het vernieuwde Hengelose Oranjecomité kan terugkijken op een zeer geslaagde editie van Koningsdag. Het festivalterrein was dit jaar voor het eerst weer te vinden aan de Leliestraat. Van hieruit vertrok de optocht op vrijdagochtend 27 april richting woon-zorgcentrum De Bleijke. Hier vond de prijsuitreiking voor de verschillende deelnemers plaats.

De winst bij de grote wagens was voor basisschool Rozengaardsweide met hun wagen in het thema van de populaire televisieserie De Luizenmoeder. Nadat bij De Bleijke het Wilhelmus had geklonken en de oranje ballonnen bijna allemaal de lucht in gingen, verplaatste het oranje feestgedruis zich weer richting de Leliestraat.

Hier konden kinderen hun waar uitstallen op de traditionele kindervrijmarkt. Daarnaast was er voor de jeugd een breed scala aan activiteiten. Ouders vonden elkaar op het zonovergoten terras voor de feesttent. Menigeen kwam even van dat terras af voor een vogelshow, waarbij onder meer grote uilen te zien waren. "Het weer is goed en we krijgen alleen maar positieve reacties", reageerde voorzitter Bianca Gosselink. "Dit is waar we van droomden."