Richard Jansen reikt de beker uit aan Benny Wieggers (m.) en Hans Meijer. Foto: Margreet Hissink

Benny Wieggers en Hans Meijer
winnen koppelbeker

HENGELO - Het visseizoen is weer begonnen. De Hengelose Hengelaars Vereniging heeft zijn hengels weer uitgegooid. Het visseizoen wordt jaarlijks geopend met de koppelwedstrijden.

Twee competitievissers vormen samen een koppel en zeven koppels hebben mee gevist. De koppelwedstrijd ging over drie wedstrijden, en er werd gevist om de 'café de Jongens' beker.
Tijdens de eerste viswedstrijd hebben slechts twee koppels vis gevangen. Helaas moest de tweede wedstrijd worden afgelast in verband met de extreme koude gevoelstemperatuur van - 18 graden. Daarom moest de derde wedstrijd de beslissing gaan brengen en gelukkig waren nu de vangsten stukken beter. Zondag 15 april was de prijsuitreiking en werd de beker uitgereikt in het nieuw geopende Café de Jongens aan de Bleekstraat. Onder het genot van een drankje reikte Richard Jansen de beker uit aan het winnende koppel: Benny Wieggers en Hans Meijer.

Hermans en Willemsen op podium

HENGELO - De Achterhoekse zijspancrossers Koen Hermans en Daniël Willemsen stonden weer samen op het podium. Langzamerhand lijkt het normaal te worden. Tijdens de derde ONK-wedstrijd in Oss eindigden Hermans/Musset als tweede en Willemsen/Bax als derde achter Bax/Stupelis die beide manches wisten te winnen. Deze drie combinaties lijken ook uit te gaan maken wie zich na vijf verreden wedstrijden Nederlands kampioen mag noemen, want ze staan op slechts vier punten van elkaar. Hierin gaan Willemsen/Bax na 'Oss' aan de leiding.

De dagzege ging naar Bax/Stupelis, die eindelijk eens zonder problemen hun rondjes reden en meteen met overtuiging beide manches wisten te winnen. In de eerste manche pakten Veldman/Bijenhof de kopstart voor Willemsen/Bax en Bax/Stupelis. De laatsten wisten Willemsen/Bax te passeren en nadat Veldman/Bijenhof uitvielen konden ze met flinke voorsprong winnend over de finish gaan. Willemsen/Bax wisten, ondanks de blessures van Daniël Willemsen, de tweede plaats te pakken en daarmee belangrijke ONK-punten te veroveren. Hermans/Musset volgden daarachter en verzekerden zich van een derde plek. In de tweede manche namen Hermans/Musset direct de leiding, maar moesten na een paar ronden Bax/Stupelis voor laten gaan. Door goed te volgen bleven ze in het spoor van de koplopers en reden naar een uitstekende tweede plaats, die ook een tweede plaats in het dagklassement opleverde. Op afstand volgden Willemsen/Bax die misschien wel blij waren dat na een flinke onweersbui de wedstrijd voortijdig werd afgelast. De stand telde zoals deze was tijdens het afbreken. Er volgen nu twee wedstrijden voor het ONK-klassement: 20 mei in Varsseveld en de finale op 7 juli in Rhenen. Op 6 mei is eerst de volgende Grand Prix in Oekraïne.