Brandweer Steenderen zoekt nieuwe collega's

STEENDEREN - Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer snelt er naar toe om te helpen. Een bekend en zo vanzelfsprekend beeld. Maar het is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. De brandweer die steeds paraat staat om anderen te helpen bestaat voor een groot deel uit vrijwilligers. Mensen die zich naast hun reguliere werk inzetten voor de veiligheid van de inwoners van Steenderen. De brandweer heeft doorlopend mensen nodig om dit belangrijke werk te kunnen blijven doen.

Wie benieuwd is of dit wat voor hem of haar is kan maandag 7 mei tussen 19.00 en 22.00 uur of zondag 27 mei tussen 11.00 en 16.00 uur bij de brandweerkazerne, Dr. Alfons Ariënsstraat 33c in Steenderen kennis te maken met de mensen van de brandweer. De leden van de brandweerpost Steenderen ontvangen belangstellenden graag.
De brandweer in Steenderen zoekt ook mensen die (eventueel) alleen overdag beschikbaar zijn. Wie overdag slechts enkele uren beschikbaar is, bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of wie in ploegendienst werkt, dan is een baan bij de brandweer ook mogelijk.

Vergoeding
Een brandweervrijwilliger redt bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook heel veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en in te zetten voor het redden van mens en dier. De brandweer biedt meer. Er wordt een goede opleiding geboden, naast een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

Wat neemt de vrijwilliger mee?
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré voor vrijwilligers in loondienst, om toestemming te hebben van de werkgever om in geval van een alarmering de werkplek te verlaten. De brandweer gaat eventueel graag in gesprek met werkgevers om dit te realiseren.

Inloopavond of demonstratiedag
Op 7 mei tussen 19.00 en 22.00 uur en op 27 mei tussen 11.00 en 16.00 uur staan bij de brandweerkazerne, Dr. Alfons Ariënsstraat 33c in Steenderen toekomstige collega's klaar om een en ander te demonstreren en om alle vragen te beantwoorden. Neem ook iemand mee die ook aan het profiel voldoet, niet in Steenderen woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom op 7 mei of 27 mei.

Wie wel geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid naar de inloopavond of demonstratiedag te komen, kan contact opnemen met Wilger Geurts, w.geurts@vnog.nl, kijk op de website of Facebookpagina.


www.bijdebrandweer.nl

www.brandweersteenderen.nl

Facebook Brandweer Steenderen


Kunst in en om het huis

STEENDEREN - Galeriebronkhorst is druk met de voorbereidingen voor de Kunst4daagse van 10 tot en met 13 mei. Er is genoeg te zien en te beleven aan de Wilgen 5 in Steenderen. De expositie is dagelijks geopend van 11.00 tot 17 uur.

In de tuin, met uitzicht richting uiterwaarden en IJssel zijn beelden te zien van de beeldhouwer Bas Nijssen. Het huis zelf, ontworpen door de Lieveldse architect Erik Wamelink, leent zich voor het houden van een expositie, al wordt speciaal voor de kunst4daagse de woonkamer ontruimd. Presentatiepanelen worden geplaatst zodat kunstwerken van respectievelijk Joke Logtenberg, Ineke Rethans, Ina Bijvank en Rietje Heeling de aandacht krijgen die ze verdienen. De kunstkrant, die een aantal weken voor de kunst4daagse als bijlage van Contact is verschenen, is ook bij Galeriebronkhorst (locatie 6) verkrijgbaar.


www.galeriebronkhorst.nl


Hemelvaartwandeling voor SamenLoop voor Hoop

WICHMOND – In het kader en in aanloop naar de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst organiseert het Team Nijenhuis uit Wichmond donderdag 10 mei een Hemelvaartwandeltocht. Vanaf boerderij Rietberg aan de Baakseweg 12 in Vorden heeft men op Hemelvaartsdag de keus uit drie wandelafstanden: vijf, tien en zeventien kilometer.

Door Jan Hendriksen

De opbrengst van de wandeltocht zal aan het KWF Kankerbestrijding geschonken worden. Voor de kinderen zal er op de vijf kilometer lange wandeltocht een quiz worden georganiseerd. "We willen deelnemers aan deze wandeling een mooi stukje van de gemeente Bronckhorst laten zien, we komen namelijk over paden die normaliter niet openbaar zijn", zo verklaart Annet Nijenhuis van het Team Nijenhuis.

Voor de vijf en tien kilometer lange wandeltocht kan men 10 mei tussen 10.00 en 13.00 uur van start gaan en voor de zeventien kilometer tussen 10.00 en 12.00 uur. Rond de acht kilometer is er een pauze gelegenheid waar wat lekkernij word aangeboden tegen een klein bedrag. Deelname aan de wandeling kost drie euro per persoon. Kinderen betalen een euro. Bij de Rietberg zal tijdens de wandeling de boerderij open worden gesteld. Er zijn onder meer kalfjes en alpacas te zien.

Team Nijenhuis doet na de edities van 2008 en 2013 voor de derde maal mee aan de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst die op zaterdag 9 en zondag 10 juni in Hengelo (G) plaatsvindt. Annet Nijenhuis: "De deelname brengt ons team een gevoel van samenhorigheid en herkenbaarheid teweeg en het is goed hierbij samen met velen anderen stil te staan. We willen ons inzetten voor een wereld zonder kanker. Samen sta je sterk is dan ook ons motto."