Blije kampioenen C1. Foto: PR
Blije kampioenen C1. Foto: PR

Kampioenen en promotie bij WIK

STEENDEREN - Zaterdag 21 april zijn er bij volleybalvereniging WIK twee teams gehuldigd als kampioenen.

Voor de C1 was het nog heel spannend of ze het kampioenschap binnen zouden slepen. Ze moesten tegen de Vordense Dash C1. De eerste wedstrijd in Vorden werd er met 3-2 gewonnen en daarmee was de voorsprong slechts één punt. De tribune was afgeladen vol en er volgde weer een gelijk opgaande wedstrijd. De eerste en tweede set haalde WIK de winst binnen door goed spel. De derde en vierde set werd verdiend door Dash gewonnen. Wederom moest een vijfde set voor de beslissing zorgen. WIK kwam die set goed uit de startblokken en nam gelijk een kleine voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Ook het vele publiek liet zich horen en met 15 – 9 was het kampioenschap binnen. Het feestje werd goed gevierd en werd afgesloten met een ereronde door het dorp.

Het MB3 team was een week eerder in Barneveld al kampioen geworden door een 4-0 overwinning op SSS MB3. De wedstrijd van afgelopen weekend was een formaliteit, maar het Steenderense team liet zien waarom het kampioen was geworden. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. Daarna werd het team in het zonnetje gezet en in de kantine hadden de ouders en sponsor taarten klaar staan om het kampioenschap te vieren. Ook dit team maakte een ereronde door het dorp.

Dames 4 uitkomende in de vierde klasse heeft samen met VIOS Beltrum gestreden om het kampioenschap. De eerste wedstrijd werd door WIK met 3-2 verloren. In de tweede wedstrijd was dit team ook duidelijk sterker en verloor WIK kansloos met 4 – 0. In de vierde klasse promoveren ook de nummers twee direct en daarom mag dit team volgend jaar uitkomen in de derde klasse. Dit werd gevierd en namens het bestuur kreeg het team een mooie taart.


Walking Football
Bronckhorst van start

HENGELO - Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, in de gemeente Bronckhorst een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn.

In andere gemeenten is het al een groot succes: met zes tegen zes, zonder keepers, rustig een balletje trappen. Rennen, slidings en fysiek contact zijn uit den boze en buitenspel bestaat niet. Voetbalverenigingen V. en A.V. PAX en SV Keijenburgse Boys stellen hun velden roulerend beschikbaar voor het project Old Stars Bronckhorst. De combinatiefunctionarissen van de gemeente Bronckhorst ondersteunen in de opstartfase van het project.

Een training start met een warming up, waaronder diverse lenig- en behendigheidsoefeningen. Gevolgd door Walking Football. Deelnemers hoeven geen voetballer te zijn om mee te doen en ook dames zijn van harte welkom. Tijdens de trainingen is niets verplicht, alles naar eigen kunnen, het plezier staat voorop.

Drie weken trainen
Op vrijdagmorgen 4 mei is er is vanaf 10.00 uur op het voetbalveld van SV Keijenburgse Boys de aftrap van het project. Voor de proeftraining, trek hiervoor makkelijke kleding of trainingspak/broek en sport/voetbalschoenen aan, geeft Jeroen Burghout in de kantine een korte uitleg van de spelregels. Jeroen is onder andere trainer van de Goldstars Heracles. Eerst alleen kijken kan uiteraard ook.

Na afloop van de opstartfase wordt gekeken hoe het verder gaat. De missie is over enige tijd bij alle voetbalclubs in Bronckhorst een Walking Football team te hebben. Naast wekelijkse trainingen is het sociale aspect belangrijk. Het vooraf samen komen onder het genot van een kop koffie en sociale activiteiten zijn belangrijke aspecten van Walking Football.

Aanmelden is niet verplicht maar zou voor de organisatie erg prettig zijn. Dit kan door een mailtje te sturen naar Karin ten Heggeler.


k.tenheggeler@bronckhorst.nl

Kampioenen MB3. Foto:PR
De gepromoveerde dames WIK dames 4. Foto: PR