Filmavond in bibliotheek Hengelo (gld): Loving Vincent

HENGELO - Woensdagavond 18 april is het weer filmavond in bibliotheek Hengelo. Dit keer de film 'Loving Vincent', een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

Aanvang van de film is 20.15 uur. Vrienden bibliotheek Hengelo betalen 4 euro, andere belangstellenden betalen 6 euro voor een kaartje. Kaartjes voor de film zijn vooraf te koop in bibliotheek Hengelo, Sterreweg 10 of op de avond zelf bij de kassa.


www.facebook.com/vrienden bibiliotheekhengelogld/


BoekStartbijeenkomst in bieb Hengelo

HENGELO - Op donderdagmorgen 19 april is er een Boekstartbijeenkomst in bibliotheek Hengelo, van 10.00-11.00 uur. Het thema van deze bijeenkomst is Vervoer.

BoekStart is een programma dat het lezen met zeer jonge kinderen bevordert én ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. Tijdens de bijeenkomsten wordt voorgelezen, gezongen en gespeeld. Deze is bedoeld voor ouders én hun kinderen, ook als deze nog geen lid zijn van de bibliotheek. De bijeenkomst is gratis. Iedereen is van harte welkom.

BoekStart is een landelijk project waarin consultatiebureau, gemeente en bibliotheek samenwerken.


www.biebnieuws.nl