STEENDEREN - Toldijk, Baak, Steenderen, Olburgen en omstreken zagen woensdag 28 maart oranje van de vele sinaasappels die te koop werden aangeboden door de jeugd van SV Basteom. Met deze sinaasappelactie wordt geld opgehaald voor leuke activiteiten.

De regen kwam met bakken uit de lucht, maar dat maakte niets uit. De jongens en meisjes gingen met een grote glimlach op pad, geholpen door trainers, leiders en ouders. In twee uur tijd werden er heel wat sinaasappels verkocht. Koud en nat kwam iedereen naderhand terug in de kantine waar een heerlijk warm broodje knakworst en een drankje op ze wachtten.
Ondanks het hele slechte weer is een hele mooie opbrengst gehaald.

De verkopers hopen dat de sinaasappels een ieder mogen smaken. Hartelijk dank voor de medewerking van de familie Garritsen van Fruitboerderij Garritsen in Toldijk.

Basteom en RVW in evenwicht

STEENDEREN - Basteom heeft voor de vijfde achtereenvolgende keer punten gepakt in deze competitie. Deze keer werd het, bij nummer 2 op de ranglijst RVW, een gelijkspel. De wedstrijd die al op paaszaterdag werd gespeeld eindigde in 1-1 en daarmee handhaaft Basteom zich in de subtop van de vijfde klasse D.

De eerste helft was Basteom de betere ploeg en kreeg ook meerder kleine kansjes, die met iets meer overleg wellicht meer hadden opgeleverd dan de 1-0 ruststand die er nu op het scorebord stond. Basteom scoorde in de 30ste minuut via Luuk Witteveen, die een soepel lopende aanval in tweede instantie achter de RVW-keeper wist te werken.
De tweede helft begon met een furieus RVW, dat zich gezien de stand op de ranglijst geen nederlaag kon permitteren. Basteom leek de druk te kunnen weerstaan, maar in de 55ste minuut werd het toch 1-1 toen er niet goed werd uitverdedigd. Keeper Timon Nijkamp wist de inzet in eerste instantie nog te pareren, maar was kansloos in de rebound, 1-1. Vlak daarvoor had Basteom bij een vlijmscherpe counter nog een grote kans om de voorsprong uit te bouwen laten liggen, zo snel kan het gaan.
Na de gelijkmaker van RVW bleef de wedstrijd gelijk opgaan. RVW probeerde met veel inzet een beslissing te forceren maar de Basteom-achterhoede stond als een huis en deed haar werk prima. Basteom voetbalde daarnaast heel goed mee en kwam regelmatig dreigend in het strafschopgebied van RVW, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren, eindstand derhalve 1-1.

Volgende wedstrijd: zondag 8 april, aanvang 14.00 uur, Voorst - Basteom, komt allen.

DVO DS1 nog niet veilig

HENGELO - Na een 3-1 nederlaag tegen Avior DS1 moeten de dames van DVO DS1 nog twee wedstrijden hard vechten om de nacompetitie te ontlopen. Nadat de eerste set in Schalkhaar werd gewonnen was het toch een domper om de andere sets te verliezen, omdat de concurrenten in deze fase volop punten halen.

In de eerste set trok DVO de lijn van de week ervoor goed door. Met een goede servicedruk nam de ploeg direct het initiatief en wist een flink gat te slaan. De ruime voorsprong kwam op het laatst nog bijna in gevaar, maar met 23-25 was de eerste setwinst binnen. Daarna voerde Avior de druk op en daar had DVO weinig antwoord op. De sterke opslag bracht de Hengelose meiden danig in verwarring en omdat de servepass niet goed was, was het lastig om aan goede aanvallen toe te komen. DVO speelde niet eens heel slecht, maar was niet bij machte het goed spelende Avior moeilijk te maken. Met 25-19, 25-14 en 25-21 gingen de overige sets verloren, zodat de 3-1 nederlaag een feit was.

De nederlaag betekent dat DVO DS1 naar plaats 9 zakte, en nog één punt boven de nummer 10 staat, die net als de nummer 11 promotie/degradatiewedstrijden speelt. In de wetenschap dat DVO de competitie afsluit met de kampioenswedstrijd van Lutheria zal zaterdag tegen Dynamo Tubbergen 2 de volle winst behaald moeten worden. Volle bak in sporthal De Kamp om 17.45 uur.
Stand: 1. Lutheria 20 79, 2. Halley 20 77, 3. Tornado G. 20 60, 4. Avior 20 52, 5. Esch Stars 20 50, 6. WIK 21 50, 7. Twente 20 48, 8. Orion 2 20 47, 9. DVO 20 47, 10. Gemini 20 46, 11. Dynamo T. 2 20 41, 12. Vollverijs 21 8.