Turnsters van Dio en Achilles behalen goede resultaten in Steenderen. Foto: PR
Turnsters van Dio en Achilles behalen goede resultaten in Steenderen. Foto: PR

Succes in Steenderen voor
DIO Keijenborg en Achilles Hengelo

STEENDEREN - De tweede plaatsingswedstrijd voor de zesde divisie meiden vond zaterdag 24 maart plaats in Steenderen. Tevens vond er een pré instap wedstrijd plaats. De pré instap wedstrijd is een turnwedstrijd voor de allerjongsten. De meisjes hebben de afgelopen periode goed geoefend om de verschillende turnoefeningen onder de knie te krijgen, dit was ook terug te zien in het resultaat.

Pré pré Instap (2012): Saar Takkenkamp mocht het spits afbijten in niveau x. Voor Saar was het haar eerste echte turnwedstrijd. Ze turnde alle moeilijke elementen uit haar oefening en werd dan ook verdiend eerste.

Pré Instap (2011): Lise Peelen, niveau D3, hield zich goed staande tussen de meisjes van DOG Baak. Haar vloer oefening ging perfect en ze eindigde op de zesde plaats.

Pré Instap (2010): Vijf meisjes van Achilles turnden in de categorie pré instap, niveau D3. Kaya Veenhuis werd dertiende van de 26 deelnemers. Maud Geurkink turnde zich in de top tien, op de tiende plaats. Lillian Hoebink en Indy Wissink gingen gelijk op en eindigden op plek 6 en 7. Tess Roenhorst was de verrassing van de dag, ze turnde in een groot deelnemersveld naar een gouden medaille én dat op haar eerste turnwedstrijd.
In de categorie pré instap, niveau D2 hadden de meisjes van Achilles en DIO erg veel plezier. Jinte Ankersmit werd zesde, met als beste onderdeel brug. Emma Niesink werd vijfde, gevolgd door Jolijn Sessink. Beide dames lieten een strakke oefening zien op het onderdeel balk. Nina Reulink verraste ook op haar eerste officiële turnwedstrijd en mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Instap: Eline Veenink turnde een nette wedstrijd, vooral op de vloer en de balk. Ze eindigde op de vijftiende plaats. Daphne de Greef straalde op het onderdeel vloer en liet hier goed zien dat ze strak kan werken. Een tiende plek voor Daphne. Jasmijn Stoverinck werd zesde vandaag en turnde een fantastische oefening aan de brug. Lieke Hoebink wilde graag winnen en dat deed ze ook, een bronzen medaille. Het hoogste scoorde ze op het onderdeel vloer.

Pupil 1: In de categorie pupil 1, d3 komen Nikki van Aken en Nikki Peelen uit voor Achilles. Nikki en Nikki kunnen beiden strak werken. De meisjes hadden de oefeningen goed in het hoofd en lieten dit zien op vloer. Nikki van Aken werd vierde op dit onderdeel en Nikki Peelen achtste. In totaal werden ze twaalfde en dertiende.

Jeugd 2: Bij de jeugd 2 - supplement H, turnde Sabine Reezigt alweer een goede wedstrijd. Ze bleef netjes op de balk staan en omdat ze de andere toestellen en oefeningen ook erg netjes uitvoerde, werd ze eerste.


Lezing Jolande Withuis en Martine Letterie in Kasteel Vorden

VORDEN - Twee Achterhoekse auteurs en dochters vertellen over de geschiedenis van hun voorvaderen. Op zondagmiddag 15 april geven de Zutphense schrijfster Jolande Withuis en de Vordense Martine Letterie om 14.00 uur een lezing in Kasteel Vorden.

Op 15 april zal Martine Letterie voor de pauze Jolande Withuis interviewen over haar nieuwste boek: Raadselvader. Daarin reconstrueert ze de geschiedenis van haar vader Berry en tegelijkertijd geeft ze een beeld van het opgroeien in een communistisch gezin tijdens de Koude oorlog. Martine's grootvader werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt op verdenking van het feit dat hij communist was. Hoe dat voor haar toen tienjarige vader Frank Letterie was, beschreef Martine in het verschenen boek: Oorlog zonder vader. Na de pauze bespreken Martine en Jolande met elkaar hoe het is om over je vader te schrijven.

Jolande Withuis (1949) was tot 2014 als onderzoekster verbonden aan het NIOD. Ze schrijft voor NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant. Van haar verschenen eerder : Erkenning (2002), Na het kamp (2005), De vrouw als mens(2007) en in 2008 Weest manlijk, zijt sterk, een biografie over verzetsman Pim Boellaard. In 2016 verscheen de bestseller Juliana, Vorstin in een mannenwereld.

Martine Letterie (1958) schrijft al 22 jaar, voornamelijk (historische) jeugdboeken. Vorig jaar werd haar boek: Kinderen met een ster bekroond met een Zilveren Griffel. In 2015 publiceerde Martine een boek voor volwassenen over de geschiedenis van haar familie: De genen van mijn vader.

Voorverkoop 10 euro en reserveringen bij Bruna Vorden tel: 0575-553100. In de pauze is er mogelijkheid om boeken te kopen en te laten signeren.