Mondharmonicales bij de UVV

HENGELO - De UVV organiseert woensdagmiddag 11 april een gezellige muzikale middag in Ons Huis in Hengelo. Aanvang om 14.00 uur. Deze middag treedt het Mond Harmonica Therapie Orkest op.

Er wordt op 18 locaties in Nederland gratis mondharmonicales gegeven aan mensen met ademhalingsproblemen. Mondharmonicaspelen traint namelijk de ademhalingsspieren. Door dit in groepsverband te doen, wordt het met name voor longpatiënten een stuk gezelliger dan thuis zitten. Ervaren mondharmonicaspelers verzorgen als vrijwilliger deze lessen. Het belooft een hele gezellige muzikale middag te worden.
De UVV heeft geen leden, dus iedereen van 60+ is van harte welkom op onze activiteiten.


Voorspeelmorgen Kon. Harm. Concordia

HENGELO - Koninklijke Harmonie Concordia organiseert zondag 8 april haar jaarlijkse voorspeelmorgen.

Tijdens deze ochtend laat de jeugd in opleiding zich van zijn beste kant zien en horen, onder begeleiding van de docent of helemaal alleen. Er zijn ook uitvoeringen van zowel de harmonie als het opleidingsorkest.
De voorspeelmorgen begint om 10.30 uur in muziekgebouw 'De Hietmaat', Zelhemseweg 15 te Hengelo.


www.concordia-hengelo.nl


Schilderijen van Anneke Groot Roessink in de bieb

HENGELO - In de bibliotheek van Hengelo zijn de gehele maand april schilderijen van Anneke Groot Roessink te zien.

Anneke Groot Roessink is geboren en getogen in Noord-Brabant, uit Achterhoekse ouders. Vandaaruit is zij, met een zeer warm hart voor de Achterhoek, in 2017, samen met haar echtgenoot neergestreken in Laag Keppel.
In 2005 is zij, geïnspireerd door haar kleinkinderen, begonnen met kinderschilderijen. Dat is soms nog zichtbaar: illustratief en vrolijk zijn vaak termen die vallen als mensen haar werk zien. Zelf vindt zij het lastig haar werk te definiëren: meestal figuratief en kleurrijk, maar abstract wordt ook niet geschuwd. Anneke schildert ook in opdracht met veel plezier kinder- en dierenportretjes.
Teken- en schilderlessen heeft zij in Brabant gevolgd bij onder andere Jeanne van Bragt en Thea Cesar. Inspiratie vindt Anneke in de gewone dingen: een beeld onderweg, een afbeeldinkje in een tijdschrift. Door haar bewonderde schilders zijn Jozef Israels (met name 'Kinderen der Zee'), Johannes Blommers, Jongkind en hedendaagse schilders zoals Malie Baehr, Roos Schuring en Anne von Drehle.
De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Algemene Ledenvergadering van Toldieks Belang

TOLDIJK - Toldieks Belang heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor de kern Toldijk. Zij wil de inwoners daarvan op de hoogte brengen tijdens de Algemene Ledenvergadering is op dinsdag 10 april bij Den Bremer.

Op deze avond zal Toldieks Belang vertellen wat zij het afgelopen jaar heeft gedaan, wat in ontwikkeling is en wat er komen gaat. Daarnaast vindt er een bestuurswisseling plaats en is er de gelegenheid voor het stellen van vragen.
Na de pauze zal Bertus Rietberg als lid van de historische vereniging Steenderen, vertellen over 'Oud Toldiek'.
Wie geïnteresseerd is, is welkom op 10 april om 20.00uur naar Den Bremer. Meer info staat op de site.


www.toldieksbelang.nl


April optredens in De Bleijke

HENGELO - Woon-zorgcentrum De Bleijke aan de Beukenlaan 1 in Hengelo heeft voor aankomende tijd een gevarieerde agenda samengesteld. De eerstvolgende activiteiten zijn de muziekbingo en een optreden van de Iesselschotsers.

Muzikale Bingo
Dinsdag 10 april komen de heer Westra samen met zijn dochter de muzikale bingo organiseren. Aanvang 14.30-16.00 uur.
Een muziekbingo koppelt de spanning van een bingo aan het gezellig samen met elkaar zingen.

De Iesselschotsers
Op zaterdag 21 april komen de Iesselschotsers een optreden verzorgen in het Grand Café. Aanvang 14.30-16.00 uur. De folkloristische dansgroep De Iesselschotsers uit Steenderen, opgericht op 1 december 1981, heeft als doel het uitdragen en in ere houden van de folklore uit Oost-Nederland, door middel van dans, (accordeon) muziek en zang van rond 1900.

Iedereen is van harte welkom tijdens deze activiteiten. Voor meer informatie bel 0575-498200.