Wethouder Peppelman bereidt samen met bestuur en team de bijeenkomst voor. Foto: PR Present Bronckhorst
Wethouder Peppelman bereidt samen met bestuur en team de bijeenkomst voor. Foto: PR Present Bronckhorst

Feestelijk start Present Bronckhorst

BRONCKHORST - Op woensdag 18 april is de startbijeenkomst van Stichting Present Bronckhorst. Deze feestelijke bijeenkomst vindt plaats van 16.00-17.00 uur in het gemeentehuis aan de Elderinkweg in Hengelo Gld. De inloop is vanaf 15.30 uur in de kantine, waarna om 16.00 uur in zaal Haas de officiële opening plaatsvindt.

Op het programma staan onder meer de opening door bestuursvoorzitter Bert Berghoef, oud-burgemeester van Aalten en presentaties van Nelly de Vries, regiomanager, en Hilde Colenbrander, projectcoördinator. Na een muzikaal intermezzo is er een bijdrage van gastspreker Erik Dannenberg, voorzitter van Present Nederland en voorzitter van Divosa, de vereniging van gemeentelijk leidinggevenden in het sociaal domein.
De formele aftrap zal een ludiek tintje hebben in samenwerking met wethouder Antoon Peppelman. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.
Inmiddels is bekend dat het college van B&W de start van Present in Bronckhorst wil ondersteunen door de uitvoering van de allereerste klus.

Wat is Present?
Present biedt praktische hulp aan mensen in kwetsbare situaties. De formule is uniek. Present gaat uit van het aanbod van groepen vrijwilligers. Dat kunnen collega’s, sportvrienden, families, kerkgenootschappen, leerlingen et cetera. zijn. Mensen die graag, eenmalig, wat voor hun medemens willen betekenen, maar niet weten hoe. Ze melden zich bij Present en geven aan welke praktische klussen ze graag doen, bijvoorbeeld tuinieren, schilderen, hulp bij verhuizing of schoonmaken. “We willen mensen helpen die zelf geen netwerk, weinig financiën of een slechte gezondheid hebben. Het gaat om kortdurend vrijwilligerswerk achter de voordeur, dus bij de mensen thuis”, vertelt Nelly de Vries, algemeen coördinator van Present Bronckhorst. Ook zijn sociale projecten mogelijk, bijvoorbeeld een gezellige middag met ouderen of een uitstapje met vluchtelingen.

Present zoekt bij dit aanbod vervolgens een passende vraag, en doet dit altijd in samenwerking met sociale teams en andere professionals van zorg- en welzijnsorganisaties. Zij leveren de hulpvraag aan. Het project wordt vervolgens professioneel voorbereid en begeleid. Deze formule slaat aan. “Veel mensen zetten zich graag in voor een ander, maar liever niet structureel en liefst met enige professionele begeleiding”, aldus Hilde Colenbrander.

Bert Berghoef, voorzitter van Present Achterhoek: “Deze aanpak past goed bij de Achterhoek. Het is traditioneel Naoberschap in een nieuwe, eigentijdse jas. Onze ambitie is om deze formule de komende jaren over de hele Achterhoek uit te rollen. Na Doetinchem en Winterswijk gaan we nu ook van start in Bronckhorst.” Al in ruim 130 gemeenten in Nederland is een Stichting Present actief.

Belangstellenden zijn van harte welkom op 18 april. In verband met de voorbereidingen is aanmelding gewenst. Dit kan door mailen naar info@presentbronckhorst.nl.

Voor meer informatie, kijk op de website.


www.presentbronckhorst.nl


Voorleesmiddag in De Kei

STEENDEREN - Tijdens de wekelijkse koffie inloop in De Kei te Steenderen op vrijdagmiddag 6 april wordt een voorleesmiddag gehouden.

Er zijn altijd mensen om er samen een gezellige middag van te maken. Tijdens deze middag staat de koffie klaar en zal er voorgelezen worden. Wie het fijn vindt om naar een verhaal te luisteren, is welkom om 14.30 uur. Loop gewoon binnen. Voorafgaand aan de wekelijkse koffie inloop kunnen vragen worden gesteld over het gebruik van computer, tablet of mobiele telefoon tijdens het internetcafé; elke vrijdagmiddag 13.30-14.30 uur.


Wethouder Peppelman bereidt samen met bestuur en team de bijeenkomst voor. Foto: PR Present Bronckhorst