Tulpenverkoop voor goede doel in Vorden en Wichmond

BRONCKHORST - Lions Club Bronckhorst verkoopt zaterdag 17 maart in Vorden en Wichmond tulpen aan de deuren. Het is de derde verkoopzaterdag van de jaarlijkse tulpenverkoop. Afgelopen zaterdag hebben de leden van de serviceclub in een paar uur tijd 600 bossen tulpen verkocht in Hummelo, Keppel en Drempt.

De tulpenactie van LC Bronckhorst beslaat 5 zaterdagen in maart, dan worden huis aan huis bossen tulpen verkocht in de (grotere) kernen van de gemeente Bronckhorst. De hele opbrengst van de verkoop gaat naar de drie goede doelen die LC Bronckhorst dit jaar steunt. Het lokale doel is de openluchtzwembaden in de gemeente Bronckhorst (In de Dennen in Vorden, Het Elderink in Hengelo, burgemeester Kruijffbad in Steenderen en het Hessenbad in Hoog-Keppel). Ook steunt de club Kinderen van de Voedselbank. En een deel van de opbrengst van de tulpenactie gaat naar stichting Kacema Musuma. Deze Nederlandse stichting helpt al twaalf jaar bij zorg en aandacht voor het toenemend aantal weeskinderen – vaak ten gevolge van slechte begeleiding bij zwangerschap en/of AIDS – in Zambia, Afrika.
Na Vorden en Wichmond gaat LC met verse bossen tulpen langs de deuren in Hengelo (24 maart) en Zelhem en Halle (31 maart).