Belinda Wassink (r.) krijgt cadeaus en complimenten voor haar nieuwe pedicurepraktijk. Foto: Liesbeth Spaansen
Belinda Wassink (r.) krijgt cadeaus en complimenten voor haar nieuwe pedicurepraktijk. Foto: Liesbeth Spaansen

Plek op de begane grond voor
Voetenhof Pedicure

STEENDEREN - Belinda Wassink verwelkomde zaterdagmiddag 3 februari vele belangstellenden in haar Voetenhof Pedicurepraktijk op een nieuwe locatie: het voormalige politiebureau in Coop Aalderink aan de Dorpsstraat 16. Zij nam de kans deze ruimte te huren met beide handen aan. "Toen Harold kwam vragen of ik interesse had in het leeggekomen politiebureau, heb ik niet lang hoeven nadenken," vertelt ze.

Door Liesbeth Spaansen

In 2007 startte Belinda Wassink haar Pedicure Praktijk Toldijk aan de Hoogstraat. Haar man Edwin Aalderink, die in de bouw werkt, hielp haar met de inrichting van de praktijk in de woning en later in de grote schuur achter het huis. Vijf jaar geleden verhuisde het gezin naar de Daliastraat in Steenderen. Zij had toen de keuze om in een blokhut in de tuin aan de slag te gaan, of een salon boven de garage te realiseren. Het werd het laatste. "De mensen vonden het geen probleem om de trap op te komen, maar ik vond het zelf wel een belasting."

Belinda wist dat de ruimte van het politiebureau zou vrijkomen. "Een mooie locatie op de begane grond. Het was jammer voor mij, dat er een huurcontract voor nog een jaar werd getekend. Een maand of vier geleden belde Harold mij op dat de politie alsnog weg zou gaan." En zo kon zij in december 2017 aan de Dorpsstraat 16 aan de slag met verf, vloer en verdere inrichting, wederom geholpen door Edwin.

Het resultaat is een ruime, lichte praktijkruimte, goed toegankelijk voor iedereen, ook voor rollators en rolstoelen. "Het was een mooi gezicht, het verhuizen van de stoel. Met vier man is die de trap af gesjouwd en op een aanhanger vervoerd."
Belinda vindt het nu al een fijne plek. "Ik zit zo mooi centraal in Steenderen. Mensen zeggen al: 'Ik doe ook in het dorp de boodschappen, dan kan ik ook naar jou komen. Maar voor diegene die niet kunnen komen, blijf ik ambulant werken, dan ga ik naar de mensen thuis."

Belinda vindt het heerlijk om met voeten te werken. "Naast de medische verzorging vind ik ook de cosmetische verzorging leuk om te doen. Na de behandeling nagels verfraaien met een mooie kleur nagellak, het flesje nagellak gaat mee naar huis. Verder geef ik voet- en onderbeenmassages op basis van voetreflexologie, voor rust en ontspanning." Wensen zijn er ook. Belinda wil zich nog bekwamen in manicure en gelnagels. "Maar eerst rond ik mijn opleiding voor medisch pedicure af. Dan mag ik alle soorten risicovoeten behandelen."

Deze zaterdag genoot Belinda eerst van alle belangstelling. Ze kreeg veel bloemen en cadeaus, maar vooral mooie complimenten over haar nieuwe praktijkruimte.

Voetenhof Pedicure Belinda Wassink, Dorpsstraat 16, 7211 BP Steenderen.


06-36142933

www.voetenhofpedicure.nl