Finalisten (v.l.n.r.) Calijn Achterstraat, Nadé Mombarg (b.), Bo Groot-Roessink (o.) en Jasmijn Seubring. Foto: PR
Finalisten (v.l.n.r.) Calijn Achterstraat, Nadé Mombarg (b.), Bo Groot-Roessink (o.) en Jasmijn Seubring. Foto: PR

Alle vier turnsters geplaatst voor
districtsfinale derde divisie

HENGELO - Zaterdag 27 januari was de derde en laatste plaatsingswedstrijd van de turnsters van Gymvereniging Achilles voor de districtsfinale in de derde divisie. Nadé Mombarg, Jasmijn Seubring en Calijn Achterstraat waren 's ochtends aan de beurt (pupil 1, N3). In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Bo Groot-Roessink.

Op de tribune was het gezellig, maar de spanning was te voelen. De meisjes begonnen op de balk. Calijn mocht het spits afbijten met een goede oefening zonder te vallen. Daarna Nade met ook een mooie oefening en een prachtige handstand spagaat. Dit resulteerde in een tweede plaats. Jasmijn behaalde een nette vierde plek. Hierna volgde mat, sprong en als laatste rekstok. De dames waren best tevreden over hun oefeningen, maar de puntentelling viel tegen. Jasmijn werd beloond met een vierde plek, Calijn twaalfde en Nade dertiende. Trainster Jolien Groot-Roessink was er niet helemaal mee eens en was bij de jury aan het protesteren en uitrekenen, maar de jury bleef bij haar puntentelling. Voor de plaatsing maakte het niet uit, ze behaalden alle drie terecht een van de tien beschikbare plekken in de districtsfinale. Een geweldige prestatie, aan het begin van dit seizoen wel gehoopt, maar niet verwacht. De doelstelling was in deze divisie in de middenmoot te eindigen. Jasmijn heeft zich uiteindelijk als vierde geplaatst, Calijn als zesde en Nadé als achtste. Van harte gefeliciteerd meisjes, ook trainster Jolien Groot-Roessink en Bo Groot-Roessink dank voor de steun.

Eind van de middag mocht Bo zelf turnen. Haar eerste toestel was de sprong waar ze een yamashita deed. Deze sprong heeft ze goed uitgevoerd, ze werd twaalfde. Bij de brug eindigde ze zesde. Op de balk deed zij de pirouette en de radslag Arabier en eindigde op dit toestel tweede met 0,150 verschil van de eerste plaats. Vloer verliep ook redelijk, hier was ze zestiende. Uiteindelijk is Bo zevende geworden van de 42 deelnemers en gaat ook door naar de Districtsfinale. Bo wordt van harte gefeliciteerd.

Het harde trainen van de meisjes met Jolien en haar assistentes werpt vruchten af. Op 10 februari is de districtsfinale in Doetinchem.


DVO DS1 snoept koploper punt af

HENGELO - De dames van DVO DS1 hebben niet de stunt kunnen herhalen om opnieuw van titelfavoriet Halley DS1 te winnen. In Wehl werd destijds in een topwedstrijd met 1-3 gewonnen, maar dat was in de periode dat DVO nog bovenaan stond. Inmiddels is DVO ver weggezakt en verloor het voor de zesde keer op rij. Halley bleek juist veel progressie gemaakt te hebben, mede door drie keer te trainen per week, en het was dan ook geen schande van dit sterke team te verliezen. Door ook nog de vierde set knap te winnen stapten de Hengelose dames toch nog met een tevreden gevoel van het veld af, ondanks de 1-3 nederlaag.

Dat er geen herhaling in zat van de winst in de uitwedstrijd, was al snel duidelijk. Eerst ging het nog redelijk gelijk op, maar toen Halley uitliep van 8-7 naar 8-13 was een gat geslagen, waar DVO niet meer herstelde, zodat de set met 15-25 snel voorbij was.
Ook in de tweede set was er bij DVO te weinig beleving. Tegen de zeer sterke aanvalskracht van Halley kon DVO maar weinig bieden, met af en toe een korte opleving. Na het 18-25 verlies leek het erop dat deze wedstrijd snel gedaan was en iedereen snel naar de kantine kon.
Dat viel mee, in de derde set was er zowaar sprake van enige spanning en lukte het DVO toch om het Halley lastig te maken. Na een snelle 3-8 achterstand kwam DVO goed terug en liet in elk geval zien wel degelijk goed te kunnen volleyballen. Rond de 20 bleef DVO op twee punten achterstand staan en het lukte steeds net niet om op gelijke hoogte te komen.

DVO moet meer punten veroveren om niet te degraderen

Dit mede door weer eens enkele dubieuze beslissingen over net- en voetfouten van de scheidsrechters die steeds in het voordeel van Halley vielen. Uiteindelijk werd ook deze set met 21-25 verloren en was Halley al zeker van de winst.

Toch kwam er meer vertrouwen in de ploeg en in de vierde set ging het lekker lopen. Er werd gevochten voor elke bal en het lukte beter om de Halley-dames onder druk te zetten. Steeds kon DVO enkele punten voor blijven tot grote ergernis van de Halley-coach die aan zag komen een kostbaar punt te verliezen. Naarmate de set vorderde kwam DVO nauwelijks nog in de problemen en wist Sterre Smeitink het winnende punt binnen te slaan. Met een 25-20 setwinst was daarmee een belangrijk punt binnengehaald.
In de komende wedstrijden zullen echter meer punten veroverd moeten worden, om niet alsnog in degradatiegevaar te komen. Een grote groep middenmoters is heel dicht genaderd; de voorsprong op de nummer 10 is slechts vier punten. Belangrijk is het dan ook tegen de nummer laatst Vollverijs (maandag 5 februari, 20.30 uur, sporthal De Paasberg) het volle pond binnen te halen om weer wat afstand te nemen.

Op woensdag 14 februari speelt DVO in de derde bekerronde tegen VIOS Beltrum en daarna voor de competitie thuis tegen Orion 2 en Esch Stars. Vier kansen op een zege!