terras hotel Bakker
terras hotel Bakker Juane Xue

Laatste kans om werk van Juane Xue te zien bij MAS

VORDEN - Speciaal voor het museum voor Achterhoekse schilderkunst heeft de bekende kunstenaar Juane Xue een aantal nieuwe werken in Vorden en omgeving gemaakt. Tot eind oktober zijn deze werken nog te zien in de expositie die aan haar werk is gewijd: 'Kunst is mijn kapitaal'.

Bij elk schilderij draait het erom door middel van licht en schaduw haar kunstzinnige ervaring uit te drukken. Zij hanteert haar eigen kleurtechnieken om een bijzondere ruimte, diepte en een stralende kleurenwereld te creƫren. Ze heeft een unieke stijl die zowel gebaseerd is op oosterse tonaliteit als westerse kleuren.

Diep getroffen is zij door de kunst van de Franse impressionisten en de Duitse expressionisten en hun scherpe gevoel voor kleur. Juane benadert alles wat ze ziet als een samenspel van kleur. Door per doek te kiezen voor een verschillende lichtinval weet zij telkens een ander gevoel op te roepen: van ochtendfris, middagwarmte, namiddaggevoel tot avondgloed. Zij beschouwt haar eigen werk als de vertaling van de natuur om haar heen.

Ze exposeerde in Nederland onder meer in Slot Zeist, Museum Willem van Haren in Heerenveen, het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen, de Freylemaborg in Slochteren, Gouda (Stedelijk Museum), en Museum de Zonnehof in Amersfoort. Bovendien was haar werk te zien in Henan (China), Amerika, Belgiƫ en Spanje.

Het museum voor Achterhoekse schilderkunst is geopend op vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur, in het Kulturhus, Raadhuisstraat 6.


masvorden.nl

facebook.com/MASVorden

dorpskerk Vorden