G-team VV-Vorden wint tweede oefenwedstrijd

VORDEN - In het kader van de Nationale Sportweek organiseerde voetbalvereniging Vorden zaterdag 22 september een oefenwedstrijd voor haar G-team. Dit was voor het enthousiaste team hun tweede wedstrijd, welke ruim gewonnen werd. Eindstand 9 tegen 6.

Het G-team speelden tegen een team gevormd door familie, bekenden en vrienden. Het G-team van voetbalvereniging Vorden, opgezet door de Vordense Sidney Gout, is de enige in de gemeente Bronckhorst. Voorafgaand aan de wedstrijd werd van beide teams een teamfoto gemaakt. De wedstrijd werd op het hoofdveld van de vereniging gespeeld. Dit vond men een geweldige ervaring, mede door het gehalveerde veld.

De spelers van het G-team genoten van de wedstrijd, net als het publiek en de tegenpartij.

Voor meer foto's, zie het online artikel op contactnoord.nl

Vorden VR1 wint eerste wedstrijd met 10-0

VORDEN - Voor het eerst in de 89-jarige historie van v.v. Vorden heeft een vrouwenteam een competitiewedstrijd gespeeld. De meiden, die veelal vanaf de pupillen met elkaar spelen en vanaf 2014 als een echt meiden-juniorenteam in de competitie mee doen, zijn dit seizoen over gegaan naar de senioren en heten officieel Vorden VR1. De openingswedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen DEO/Haarlo VR2 en met 10-0 werd er overtuigende wijze gewonnen. Na een 7-0 ruststand werd de ervaren ploeg uit Dijkhoek met 10-0 verslagen door doelpunten van Marée Oplaat (6), Joanne Willemsen (2) en Lynn Hartman en Britt Garritsen.

Vorden 1 verliest openingswedstrijd
Vorden 1 heeft haar openingswedstrijd in de tweede klas van dit nieuwe seizoen tegen VIOD met 1-2 verloren. De ploeg uit Doetinchem dat in vier jaar tijd van de tweede klas is gedegradeerd naar de vierde en weer terug is gekomen naar de tweede klas, won door twee doelpunten in de eerste fase van de eerste en tweede helft.

Eerste vrouwenteam in 89-jarige historie van v.v. Vorden dat competitie- wedstrijd speelt

In de tiende minuut was er sprake van enige desorganisatie aan de rechterkant van het veld. Vorden stond niet goed met een snelle uitworp van de keeper van VIOD, rechtsback Bart Stokman timede verkeerd met een sliding en de linksbuiten van VIOD stond geheel vrij op ongeveer 30 meter van het doel. Hij zag dat keeper Robin Verstege een paar stappen naar voren deed en met een prima geplaatste bal zette deze speler VIOD op 0-1. Door een eigen doelpunt kwam Vorden 1 op 1-1, maar na de rust was het wederom in de eerste 10 minuten dat VIOD op voorsprong kwam.

Ditmaal was een misstap bij het uitverdedigen van Daan Horstman de oorzaak en na twee goede voortzettingen van VIOD lag de bal wederom achter Robin Verstege. Net als in de eerste helft probeerde Vorden wederom met goed positiespel en een aantal uitgespeelde kansen de stand weer gelijk te trekken, maar ditmaal lukte het niet. Ook het inbrengen van Koen Oosterhuis, Tom klein Kranenbarg en Stefan Eggink kon de gewenste 2-2 niet op het scorebord brengen en zodoende leed Vorden een onnodige nederlaag.