Brainstormen over het centrum met de plattegrond van Vorden op tafel. Foto: PR
Brainstormen over het centrum met de plattegrond van Vorden op tafel. Foto: PR Foto:

Brainstormen over vitaal Vorden

VORDEN - Hoe houden we het centrum van Vorden in de toekomst levendig, aantrekkelijk en veilig? Deze vraag stond woensdagavond 19 september centraal tijdens een brainstorm in het Kulturhus. De werkgroep Vitale Kern Vorden had hiervoor een kleine groep ondernemers uit het dorp uitgenodigd.

Door de werkgroep was er bewust gekozen om af te trappen met een kleine groep betrokkenen, die vallen binnen de 10 aandachtsgebieden die de werkgroep op papier had gezet. Er werd opvallend veel gesproken over het verkeer in het dorp. Hoe dit kan worden verbeterd en veiliger kan worden gemaakt. Met name het veilig oversteken van voetgangers was een belangrijk aandachtspunt. "Na de herinrichting zou er een evaluatie plaatsvinden. Maar die is er nooit geweest", zo bracht één van de ondernemers in. De werkgroep Vitale Kern is van plan later dit jaar ook andere ondernemers en de Vordense bevolking te raadplegen. Uiteindelijk moet er zo een wensen- en prioriteitenlijst ontstaan, waarmee de werkgroep naar de gemeente Bronckhorst gaat. Door middel van het project Vitale Kern wil de gemeente ideeën en wensen meer onderaf vanuit het dorp laten komen, in plaats van dat alleen beleid wordt gemaakt vanuit het gemeentehuis. De gemeente gaat hier ook budget voor vrijmaken. In de werkgroep Vitale Kern Vorden zijn diverse doelgroepen vertegenwoordigd. Peter Besselink zit er namens de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV), Ingrid Weeke vertegenwoordigt Vordens Belang, Jan Gilsink de Stichting Welzijn Vorden en Maarten Smit de stichting 4xV en het Toeristisch Platform Vorden.

Wil je ook meepraten over de toekomst van Vorden? Sluit je dan aan bij de werkgroep Vitale Kern door een mailtje te sturen.


vitaleKernenVorden@gmail.com