Presentatie over Boeren, Burgers en Buitenlui bij Oud Vorden

VORDEN - Boeren, Burgers en Buitenlui... In de presentatie op dinsdag 25 september om 20.00 uur van de Ineke Hissink-Kapper, afkomstig uit Vorden, worden de aanwezigen aan de hand van anekdotes en beeldmateriaal meegenomen in het verhaal over de verstandhouding tussen bewoners van stad en platteland rondom Zutphen. Dit vindt plaats in de zaal van De Herberg.

Het platteland uit de wijde omtrek heeft in de loop der eeuwen op allerlei wijzen meer effect op de ontwikkeling van de stad Zutphen gehad, dan dat men nu op het eerste gezicht nog zou denken. Als leidraad in de lezing van Ineke ligt de geschiedenis van boerderij Klein-Graffel en de geschiedenis van haar boerengezin. Ontwikkeling van het stadslandschap, geschiedenis boerenmarkten, (stads)boerderijen en de speciale rol van de Zutphense gasthuizen komen o.a. aan de orde. Vorden komt in een aantal facetten in het verhaal voorbij.


Organist/dirigent gezocht

VIERAKKER - Het dames- en herenkoor van de St. Willibrorduskerk in Vierakker is op zoek naar een organist/dirigent. Dit kleine maar enthousiaste koor is trots op het feit dat hun zang wordt begeleid door het schitterende Elbrink orgel uit 1874. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen via mail of telefoon.


0575-441743 / 0575-441485

info@demooistekerk.nl