Na afloop kreeg het Vordens Mannenkoor een extra bedankje voor onze presentatie van onze burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst. Foto: PR.
Na afloop kreeg het Vordens Mannenkoor een extra bedankje voor onze presentatie van onze burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst. Foto: PR. Foto:

Vordens Mannenkoor doet prachtige ervaring op tijdens Prinsjesfestival

VORDEN – Het was een prachtige ervaring en grote eer. Het Vordens Mannenkoor heeft vorige week donderdag in Den Haag deel genomen aan het Prinsjesfestival. Het koor met een aantal vaste supporters was met een volle bus naar Den Haag gereisd om de provincie Gelderland tijdens het Prinsjesfestival te promoten.

Door Jan Hendriksen

Als afsluiting van de wandelestafette in het kader van het Prinsjesfestival mocht het Vordens Mannenkoor het officiële gedeelte van die middag in de Grote Kerk van Den Haag openen. "We hebben een passend concert kunnen brengen in een goed gevulde kerk. Als ondersteuning van Het Toverbal Theater hebben we aansluitend de Ode aan Gelderland mogen zingen. Muziek is emotie. Heerlijk om samen mooie stukken te mogen uitvoeren voor een enthousiast publiek", zo verklaarde voorzitter Henk Sleumer van het Vordens Mannenkoor na afloop. Het Vordens Mannenkoor sloot het officiële gedeelte daarna nog af door samen met alle aanwezigen het officiële Gelderse Volkslied 'Ons Gelderland' te zingen.
Henk Sleumer: "Na afloop kregen we nog een extra bedankje voor onze presentatie van onze burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst. Als wandelende burgemeester van de estafette was zij natuurlijk ook aanwezig voor ons Bronckhorst. Aansluitend zijn we in defilé langs de regeringsgebouwen gelopen om Gelderland nog eens extra te promoten." De Lange Poten was voor deze gelegenheid omgedoopt tot Via Gladiola. "Ook daar veel enthousiaste reacties van passanten en bezoekers van het Prinsjesfestival richting ons koor. Het Vordens Mannenkoor heeft Vorden en de gemeente Bronckhorst weer leuk op de kaart kunnen zetten. Aan het einde van de middag hebben we het drukke Den Haag weer verlaten om in onze vertrouwde omgeving van Vorden weer tot rust te komen. Het was een prachtige ervaring en grote eer om aan dit Prinsjesfestival deel te mogen nemen", zo verklaarde Sleumer tot slot.