Een fietstocht is een van de activiteiten die de eerste zondag op het programma staat. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Een fietstocht is een van de activiteiten die de eerste zondag op het programma staat. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

De 99ste editie van het Oranjefeest Vierakker-Wichmond

VIERAKKER/WICHMOND - De 99ste editie van het Oranjefeest in Vierakker-Wichmond wordt gehouden in de laatste volle week van augustus. Voor dit jaar is dit van zondag 19 tot en met zondag 26 augustus.

Al 99 jaar een bijzonder feest dat mogelijk wordt gemaakt door de vrijwilligers van Vierakker en Wichmond; een feest dat het Oranjecomité graag met iedereen wil delen. Op zondag 19 augustus wordt gestart met een oecumenische dienst in de tuin van de PK-kerk aan de Dorpsstraat 16, aanvang 10.00 uur. Vervolgens stapt men op de fiets om, oriënterend op de omgeving, te genieten van het moois dat de Achterhoek te bieden heeft. Opgave voor deze oriënteringsrit vanaf 12.00 uur bij D'n Olde Kriet; start vanaf 12.30 uur.

De rest van het programma, informatie en foto's kunt u nu en straks vinden via onderstaande websites.


oranjefeestvierakker-wichmond.nl

facebook.com/oranjecomitevw

achterhoekfoto.nl


Kleingeld voor een oogoperatie

BRONCKHORST – Wie na een heerlijke vakantie nog Indonesische roepia's over heeft, of Thaise bath, Kroatische kuna? Of welk vreemd geld dan ook? De Lions Club Bronckhorst zamelt dit vreemde (en ook oude) geld in om de Stichting Lions Fight for Sight te steunen. Daarmee wordt bijgedragen aan een oogoperatie. Met het geld worden oogoperaties uitgevoerd in Derdewereldlanden. Het geld wordt besteed via het Robin Hood-principe: de rijken betalen meer dan de armen en wie geen of weinig geld heeft, krijgt een bijdrage van de stichting. Bij de ingang van de Albert Heijn in Hengelo Gld staat een verzamelzuil. Daar kan alle soorten geld in worden gestort: oud, nieuw, papiergeld en munten.


fightforsight.nl