De VakantieBieb

REGIO - Van 1 juli tot en met 31 augustus is de VakantieBieb weer open, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Deze biedt meer dan 30 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.

Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Dit initiatief van de Bibliotheek is om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de start in 2013 hebben ruim 762.000 mensen de VakantieBieb-app gedownload.

Er zijn ruim 30 e-books voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar en een mooie lijst avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books in diverse leeftijdsklassen. Voor volwassenen is ruime keuze uit romans of spannende en informatieve e-books. Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie).

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.


www.vakantiebieb.nl