Van Monuta naar 'Old Vorden huus'

VORDEN - Maandagmiddag 2 juli werden de handtekeningen gezet bij notaris Hulleman waarmee de koop van het voormalige Monutagebouw door de Oudheidkundige vereniging 'Oud Vorden' een feit werd. Een groep vrijwilligers/leden gaat de komende weken alle materialen verhuizen. Binnenkort volgt nog een open dag. Van de bestaande archiefruimte in De Voorde wordt per 1 augustus a.s. afscheid genomen. De Protestantse gemeente Vorden kan dan weer over die ruimte beschikken.

Na een lange voorbereidingstijd lukte het Oud Vorden om een fraai onderkomen voor haar archief en bijeenkomsten te vinden, wat tevens als expositieruimte kan dienen. De komende weken wordt aan de inrichting gewerkt zodat er een aantrekkelijk en overzichtelijk geheel gaat ontstaan, waar de Vordense historie op verschillende manieren kan worden getoond.

Na enige tijd geleden een 'bestemmingslegaat' ontvangen te hebben, werd via een crowdfundactie het benodigde startkapitaal bijeengekregen, bestaand uit leningen en schenkingen. Ook kreeg de vereniging een prachtig bedrag van ideële kringloopwinkel 'De Werf' voor de inrichting van het geheel. Via de actie 'Hart voor de Achterhoek' van de Rabobank heeft de vereniging ruim 1230 euro ontvangen. Hiervan kan, ter vervanging van de oude beamer, een nieuw apparaat aangeschaft worden voor presentaties. Oud Vorden bedankt dan ook nadrukkelijk iedereen voor het stemmen.

Actie Welkoop
En er staat nog een nieuwe actie voor de deur: de Welkoop houdt in augustus een sponsoractie. Van alle bestedingen waarvan de kassabonnen in een bus gedaan worden, stelt de Welkoop een percentage aan Oud Vorden ter beschikking voor de inrichting.


Jong Gelre zoekt enthousiaste podiumtalenten voor de Revue 2018

VORDEN/WARNSVELD - In Vorden, Warnsveld en omstreken staat de revue van Jong Gelre bekend om een enthousiaste groep jongeren met uiteenlopende talenten die zang, dans en toneel in één geheel weten te verpakken. De revue wordt sinds het begin van deze eeuw jaarlijks opgevoerd. De revue wordt dit jaar opgevoerd op zaterdag 10, vrijdag 16 en zaterdag 17 november, wederom in de grote zaal van Het Kulturhus (voorheen Het Dorpscentrum) in Vorden.

Momenteel wordt er volop geschreven aan de revue, deze is in de zomer klaar. De revuecommissie zorgt ondertussen voor de randzaken. In september komt echt alles rondom de revue in beweging. Toneelspelers, zangers, muzikanten en danseressen beginnen met repeteren en de decorbouwers vervaardigen het decor. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en kunnen wij in november met gepaste trots de bezoekers verwelkomen bij de revue.

Voor het opvoeren van een revue zijn mensen op de planken uiteraard essentieel. Voor een groot deel kan de commissie putten uit jongeren die eerder hebben meegedaan, maar zij verwelkomt ook graag nieuwe deelnemers. Wie meedoet aan de revue is eens per week aanwezig bij de repetities. De enthousiaste deelnemers doen hiermee nieuwe contacten op in een gezellige groep en zij ontwikkelen daarnaast verschillende vaardigheden. Ook andere activiteiten van Jong Gelre zijn de moeite waard om aan deel te nemen.

Aanmelden
Wie enthousiast is geworden en in de leeftijd van 16 tot 30 jaar, kan zich vanaf nu aanmelden om mee te doen met de revue van Jong Gelre. Aanmelden kan voor zang, dans en toneel. Ook wie niet op de planken wil staan, maar graag 'achter de schermen' (bijvoorbeeld bij decor, grime of kleding) wat wil betekenen, wordt uitgenodigd om aan te melden. Opgeven kan tot medio augustus. Ook deelnemers uit voorgaande jaren dienen zich opnieuw op te geven.
Stuur voor opgave of nadere informatie over de revue een e-mail naar revuejg@gmail.com. Geef bij aanmelding aan of er belangstelling is voor zang, dans, toneel of iets anders. Verder ook graag leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer vermelden. Zie ook de pagina op facebook.


www.facebook.com/revuejg