Werk van Annie Elissen. Foto: PR
Werk van Annie Elissen. Foto: PR Foto:

Hedendaagse kunst in de Dorpskerk

VORDEN - Van 9 t/m 15 juli 2018 exposeren Annie Elissen (schilderijen, objecten en porselein), Dagmar Schneider (beelden) en Jolly Berfelo (sieraden) hun kunst in de Dorpskerk van Vorden. De kerk is de hele week geopend van 11.00 tot 16.45 uur en op zondag vanaf 12.30 uur in verband met kerkdienst.

Annie Elissen: De kippen en koeien. Daar is zij van bekend. "Het mooie van het alledaagse met een vleugje fantasie. Het laten ontstaan/combineren van, waardoor er iets nieuws ontstaat waar je blij van wordt, meestal kleurrijk." Zij werkt veelal met acryl. Niet alleen op het vlakke doek maar ook objecten, lampen, porselein en meubels krijgen soms een geheel nieuw jasje.

Voor Dagmar Schneider is beeldhouwen een proces van zichtbaar maken wat er is: weghalen/loslaten, diepgang/voelen, gladmaken/verzachten en oppoetsen/ralen. "Het blijft bijzonder om met een zo natuurlijk en oud materiaal te mogen werken." zo vertelt ze. Elke steen vraagt om zijn eigen bewerkingstechniek. Zij heeft in de loop der tijd veel respect gekregen voor de steen.

Jolly Berfelo ontwerpt en maakt sieraden van verschillende materialen zoals halfedelstenen, parelmoer, lavasteen, glas en fossiele stenen in combinatie met o.a. zilver- en bronskleurige metalen. Zij laat zich al doende inspireren door de natuur en haar oude organische vormen. Haar uitgangspunt is dat sieraden bij mensen moeten passen en zo kunnen bijdragen aan iemands uitstraling.

Beeld olifant van Dagmar Schneider. Foto: PR
Sieraden van Jolly Berfelo. Foto: PR