Gospelkoor Inspiration uit Vorden. Foto: PR
Gospelkoor Inspiration uit Vorden. Foto: PR Foto:

Vordens gospelkoor verzorgt
Koffieconcert in Eefde

EEFDE - Het laatste koffieconcert van het seizoen in de kerk in Eefde wordt op 10 juni gegeven door het gospelkoor Inspiration uit Vorden. In Eefde zingt het koor 10 Engelstalige liederen waaronder 'The world's been a-waitin so long', 'There is a redeemer', 'Because we believe' en tenslotte 'Agnus Dei'. Zoals gewoonlijk staat de koffie klaar om 11.15 uur, waarna het concert in de Eefdese kerk aan de Schurinklaan 1 om 11.30 uur begint. De toegang is vrij, er is een collecte bij de uitgang.

Het gezelschap bestaat uit bijna dertig zangers en zangeressen en begon in 1975 onder de naam Interchrist. Met de komst in het jaar 2000 van de huidige dirigent Piet Piersma veranderde de naam in het tegenwoordige Inspiration. Niet alleen het koor begon in 1975, datzelfde geldt ook voor de loopbaan van de dirigent die dit jaar 43 jaar leiding geeft aan verschillende koren. Er wordt regelmatig opgetreden in de omgeving met liederen die meerstemmig a capella dan wel met orkestband worden uitgevoerd.


Vele galeries en ateliers openen deuren tijdens KunstZondagVorden

VORDEN - Zondag 10 juni vindt KunstZondagVorden plaats, de kunstroute langs ateliers en galeries in Vorden-centrum en haar buitengebied. Op alle locaties zijn de exposerende kunstenaars/vormgevers aanwezig om met u van gedachten te wisselen. De volgende galeries en ateliers openen van 11.00 tot 17.00 uur voor u hun deuren en zijn – zoals altijd – herkenbaar aan de KZV-vlag: Galerie & Beeldentuin A-quadraat, Galerie Agnes Raben, Stichting De Ezelstal (galerie), Atelier Kunst van de Kleur (Aaf Renkema), Glasatelier Mary Quarles van Ufford, Meta van Arkel (fotografie), Museum Achterhoekse Schilderkunst, Galerie De Burgerij en Atelier Riet Rexwinkel.

In de ateliers van Riet Rexwinkel en Aaf Renkema vindt u schilderijen en tekeningen zowel abstract als figuratief, gemaakt in diverse technieken zoals fresco en collages en met verschillende materialen. In het woonhuis van Meta van Arkel worden foto's getoond met het thema 'De schoonheid van het verval'.

Ook is er veel ruimtelijk werk te bezichtigen o.a. in de beeldentuin van A-quadraat, ruim 100 sculpturen zeer uiteenlopend in vormgeving, materiaal en formaat en de beeldhouwers Frank Letterie uit Vorden en Maïte Duval uit Zutphen zijn aanwezig om toelichting te geven op hun werken. In De Ezelstal treft u ruimtelijk werk van Jetty Homan en schilderijen van de gerenommeerde kunstenaars Jan Homan en Gradus Verhaaf.

Daarnaast zijn tijdens deze editie bij MAS (Museum Achterhoekse Schilderkunst) in het Dorpscentrum werken van stadsgezichten, stillevens, landschappen en portretten te zien van de Zutphense onlangs overleden schilder Fons Lansman. In Glasatelier Mary Quarles van Ufford worden organische vazen en objecten gepresenteerd in een verrassende omgeving. In Galerie Agnes Raben is de expositie Bos en Parels te zien met tekeningen en schilderijen van de beeldend kunstenaars Ellen van Eldik en Dorian Hiethaar. Verder kan genieten van keramiek in de beeldentuin en de expositie 'Fundamental Feelings' bij Galerie De Burgerij.

Het KZV-Infoblad bevat een routebeschrijving naar de deelnemende locaties, plus een beschrijving van het werk. Vanaf heden gratis af te halen bij VVV Vorden, Kerkstraat 1B. U kunt het Infoblad ook verkrijgen bij de deelnemende galeries of kijk op de website.


www.kunstzondagvorden.nl