De organisatie v.l.n.r.: Laurens Wolbert en Gerdien Seesing-Langwerden van Caliture Home & Garden en Heidi Gosselink en Gert Kraayenzang van Upstairs Fashion. Foto: PR
De organisatie v.l.n.r.: Laurens Wolbert en Gerdien Seesing-Langwerden van Caliture Home & Garden en Heidi Gosselink en Gert Kraayenzang van Upstairs Fashion. Foto: PR Foto:

Landelijke Lifestyle & Fashion Fair

VORDEN - Zondag 10 juni wordt voor het eerst de 'Landelijke Lifestyle & Fashion Fair' gehouden aan Kerkhoflaan 3c te Vorden. Van 11.00 tot 17.00 uur kan men genieten van modeshows, brocante, oude ambachten, woningbouw, reizen, eten en drinken, livemuziek, springkussen, boogschieten. De fair wordt georganiseerd door Caliture Home & Garden en Upstairs Fashion damesmode, beide gevestigd in de hal aan Kerkhoflaan 3c.

Caliture is specialist in brocante en vintage meubelen en in oude, antieke plavuizen vloeren, terwijl Upstairs Fashion succesvol is in de verkoop van damesmode van maat 36 t/m 54 en modeaccessoires. Het parkeerterrein voor de winkel zal worden omgetoverd tot een gezellige markt met een zeer gemêleerde groep kraamhouders, waaronder aan leerbewerking, broodbakken, reizen, sieraden, optiek, streekproducten en kaarten maken. Voor een totaaloverzicht, zie de website. Op een nabij gelegen grasveld, onder permanent toezicht, zijn de kinderattracties gesitueerd. Dus kom gezellig rondneuzen en geniet onder het genot van een hapje en een drankje van de muzikale klanken van Duo Eén en Ander.


facebook.com/landelijkefair


Ook onderscheiding voor zussen uit Zelhem en Gijs uit Steenderen

Vervolg van voorpagina

HENGELO - Voor Cas Roelvink kwamen maar liefst drie nominaties binnen. Zowel een tante als twee van zijn buurvrouwen droegen de jonge Vordenaar voor. Hij kreeg zijn onderscheiding vanwege zijn inzet voor de Diabetes Stichting. Met zijn skelter met aanhanger gaat Cas – die zelf diabetes heeft – geregeld in Vorden op pad om kroonkurken op te halen. De doppen brengt hij naar een verzamelpunt en het geld dat dit oplevert, gaat naar het onderzoek naar diabetes. Ook gaat Cas tijdens de collecteweek langs de deuren om geld voor dit doel op te halen.

De burgemeester zette Annabel en Fréderique van den Berg in het zonnetje vanwege alles wat zij doen voor hun meervoudig gehandicapte zus Willemijn. Zij kan niet praten, haar handen niet gebruiken en niet lopen. Haar zussen helpen haar als ze in bad gaat, brengen haar 's avonds naar bed en betrekken haar bij allerlei activiteiten. Ook buiten de deur zijn de Zelhemse zussen actief. Zo zorgt Annabel iedere zondag voor de dieren in het Hertenkamp.

De vierde onderscheiding was er voor de 17-jarige Gijs Bongers uit Steenderen. Hij kwam naar het gemeentehuis om zijn net behaalde rijbewijs in ontvangst te nemen, maar ontving ook een speciale medaille. Die kreeg hij vanwege zijn inzet voor onder meer de stichting Kinderhulp, waar Gijs jaarlijks voor collecteert. Ook is hij duwer tijdens de Roll-over Bronckhorst, begeleidt hij ouderen in verzorgingshuis Sutfene met sporten en helpt hij bij de muziekvereniging met de lessen aan twee jongeren met een beperking.

De gemeente Bronckhorst wil de jeugdlintjes jaarlijks gaan uitreiken. De bedoeling is om op deze manier elk jaar maximaal drie jonge inwoners van de gemeente in het zonnetje te zetten. Omdat er dit jaar een aanmelding voor twee kinderen in één gezin binnenkwam, waren dat er nu vier.


55+ viswedstrijd uitslag

VORDEN - 31 Mei is er een 55+ viswedstrijd gehouden in de oude Berkel te Borculo. Bij warmweer is er toch goed vis gevangen, de eerste drie uitslagen zijn als volgt: 1. W. Bulten 2200 gram, 2. W. Vreeman 1540 gram en 3. G. v. Amerongen 1380 gram.